Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,ogólnie problem goni problem pewnego razu trochę mocniej przyspieszyłem i auto mi zgasło ale luz poczekałem pare minut i odpalił od razu jeżdżąc po mieście trochę dłużej coś mi zaczeło pukać w silniku,myślałem ,że mu przejdzie naiwniak ze mnie ale na drugi dzień rano odpalając auto na początku mocno zastuka a pózniej sie trochę uspokoi i na wolnych obrotach nie puka ale jak sie troche auto rozgrzeje to w trakcie jazdy już mocno słychać i na razie jeżdże super wolno :( a stuki są z dołu silnika moim zdaniem,powiedzcie mi jaka co to może być,może luz na wale???co radzicie w takim przypadku i jakie koszty naprawy???? autko to 318is pozdro
Opublikowano
Może jedna z krzywek wałka sie uszkodziła. Ale tak czy tak trzeba rozebrać. Zdejmij dekiel z nad wałka i zaworów obejrzyj wałek czy niema dużych wcięć na krzywkach. A jak wsio jest ok to trzeba zdejmować głowice i obejrzeć blok i tłoki.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614