Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Chciałbym wymienić całe zegary w E36 czy zegary muszą byc od tej samej pojemnosci? Czy wystarczy ze bedzie tak samo wyskalowany obrotomierz i predkosciomierz? I jak z przebiegiem gdzie on jest zapisywany jest jakas kostka którą musze przełozyć? Zmieniam zegary bo inspekcja prawie wogóle sie nie świeci (jedynie pod słonce widac ale słabiutko) aaa i jeszcze co zrobic zeby znikneła pomaranczowa kropka koło przebiegu? Prawdopodobnie ktos mieszał przy przebiegu :duh:
Opublikowano

Ja na chwilę wsadziłem zegary od 320i do mojej 318is i była kiszka. Obrotomierz przekłamiwał. Reszta ok. Nie wiem jak z innymi modelami.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=54180&highlight=czerwona+kropka

Tu masz trochę o kropce to możesz poczytać. Ale tematów o czerwonej kropce jest kilka. Poszukasz sobie.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
jeżeli chodzi o liczniki to jest prosty podział na liczniki do 4garów i liczniki do 6garów. jak założysz do r4 licznik od r6 to będzie przekłamianie, w drugą mańke tak samo.
Opublikowano
W liczniku w e36 masz eproma z przebiegiem i innymi danymi jak np:nr karoseri.i aby wszystko bylo oki musisz go przelozyc lub wykasowac i wpisac dane twojej beemy.A jesli chodzi o kropke to faktycznie duzo bylo na ten temat ale moge powiedziec ze nie ma nic wspolnego z "mieszaniem w przebiegu"i wiem to z wlasnego doswiadczenia.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Dobra juz troche informacji mam, podsumowując:

- zegary muszą być od 4 cylindrówki ( bo mam m44)

- wypinając i przekładając kostke zachowam ten sam przebieg.

Opublikowano
Dobra juz troche informacji mam, podsumowując:

- zegary muszą być od 4 cylindrówki ( bo mam m44)

- wypinając i przekładając kostke zachowam ten sam przebieg.

Co braku tej inspekcji to może masz spaloną żarówkę skoro kiepsko widać...Ja tak miałem i myślałem,że coś nie tak...

Freude am fahren...
Opublikowano
U mnie inspekcje widać ale gdy na licznik świeci słońce ale też bardzo słabo...Mówisz że żarówka? A jaką tam trzeba wstawić masz moze link lub foto?
Opublikowano
U mnie inspekcje widać ale gdy na licznik świeci słońce ale też bardzo słabo...Mówisz że żarówka? A jaką tam trzeba wstawić masz moze link lub foto?

Ja bym stawiał na żarówkę,skoro widzisz inspekcję to nic innego nie może być...Musisz wyjąć zegary i włożyć nową żarówkę,bodajże 1.5W...ale może być też 1.2W...

Freude am fahren...
Opublikowano
Dzieki za rade :) spróbuje zmienić żarówke a przy okazji założe chrom obwódki na zegary :mrgreen: jak nie bedzie działac bede kombinował dalej...a ta pomaranczowa kropka chyba zostanie na zawsze :x
Opublikowano
Dzieki za rade :) spróbuje zmienić żarówke a przy okazji założe chrom obwódki na zegary :mrgreen: jak nie bedzie działac bede kombinował dalej...a ta pomaranczowa kropka chyba zostanie na zawsze :x

Tą kropką się nie przejmuj!Jak będziesz sprzedawał to możesz się rozejrzeć za innym licznikiem,albo dać dobremu elektronikowi...

Freude am fahren...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
BARDZO PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ KTÓRA ŻARÓWKA JEST OD INSPEKCJI.???? MAM ZEGARY NA STOLE I NIE WIEM KTÓRA ZARÓWKA ODPOWIADA ZA ŚWIECENIE INSPEKCJI!!
Opublikowano
BARDZO PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ KTÓRA ŻARÓWKA JEST OD INSPEKCJI.???? MAM ZEGARY NA STOLE I NIE WIEM KTÓRA ZARÓWKA ODPOWIADA ZA ŚWIECENIE INSPEKCJI!!

Obstawiałbym którąś z tych koloru kawowego. Spojrz na zdjęcie które pokazał _Tomek_. Prawie pod tą niebieską kostką.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Przy okazji założyłem jeszcze obwódki chrom kupione na ebay'u

http://cgi.ebay.de/Tachoringe-mit-KLICK-fuer-BMW-E36-3er-Z3-zum-EINCLIPSEN_W0QQitemZ260149126567QQihZ016QQcategoryZ72978QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Są rewelacyjne!! Szczerze POLECAM

1. SĄ identyczne jak oryginalne BMW

2. Są wykonane tak że pasują idealnie na wcisk słychać klik! i siedzą na swoim miejscu idealnie. Zadnego klejenia ani doginania długopisem!!!

Tanie nie były (dochodzą koszty wysyłki 12euro) ale obwódki te warte są swojej ceny ;) i ten efekt :norty:

W rozebraniu zegarów pomógl mi ten LINK:

http://62.154.241.140/images/IGB/Einbau/einbau.html