Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po numerku mozna dojsc z jakiego Auta pochodzi a wtedy mozna srednio wyliczyc z jakiego sortu jest silnik skrzynia i kazda czesc ktora ma numer seryjny bity w Aucie
Opublikowano
BMW VIN DECODER poszukaj na googlach.

po numerze ci opowie mniej wiecej dane o aucie ;)

Ale gość sie pyta o nr silnika a nie o nr nadwozia. Pewnie miał silnik wymieniany i teraz próbuje dość co to jest za silnik.

heheh prawie dobrze mam zamiar zmienic silnik i niechcialbym kujpic bubla jakiegos.

to ujak chlopaki nie da rady po nrumerze ustalic rocznika i pojemnosci ? gdzie mozna to sprawdzic ? ASO ???

Opublikowano
po numerze nabitym na silniku mozna odczytac pojemnośc i liczbe cylindrów przynajmniej ja tak miałem w e28 i teraz w e34 mam tak samo , w e28 było 286EC co oznaczało pojemnosc 2800 i liczba cyl 6 w e 34 mam 206EB co znaczy to samo . jest to numer nabity na górze nad numerem właściwym silnika czyli jakimis cyferkami. przynajmniej takie uzyskałem informacje ale moge sie mylic