Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Castrol SF-XJ - ze szperą (blokadą jak to nazwałeś)

Do zwykłego mostu tez castrol ale nie pamiętam kodu, najlepiej zadzwon do ASO, powiedzą ci co to za olej :D

Oczywiście go mają, ale za miejsce kupna liczą dodatkowo :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

Jeżeli to e32 bez szpery to powinien być 75W90 , u siebie mam taki Castrola.

Olej musi być również approved by BMW, gdzieś kiedyś było..poszukaj. :idea:

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Gdzieś natknąłem sie na wątek, w którym pisano, że inna jest ilość oleju w mostach ze szperą i bez, ale już teraz nie moge go odnaleźć. VIN Decoder podał dla mojego auta 1,9 litra. Czy można po tym wstępnie wnioskować posiadanie lub brak szpery czy pozostaje czekać na śnieg lub podnośnik?
Trwa ładowanie podpisu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
poruszyłem ten temat bo wreszcie niewiem czy mam szpere czy nie a mianowicie jak podniosłem cały tył i zakęciłem kołem to kręciły się obydwa oczywiscie na luzie i skrzynia manual a pytam bo niewiem jaki olej wlać
Opublikowano (edytowane)

Byłem na podnośniku i poruszenie jednym kołem powodowało obracanie się drugiego w tym samym kierunku. Jednocześnie nie dało się kręcić kołami w kierunkach przeciwnych.

Ale tabliczki z przełożeniem nie mogłem znaleźć. Gdzie ona dokładnie sie znajduje? Foto wskazane, ew. zaznaczenie jej miejsca tu:

http://img132.imageshack.us/img132/1088/62d3770lu6.png

Edytowane przez life-of-agony
Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano

I Ja mam pytanie w temacie - na jakiej zasadzie działa szpera? jest to realizowane mechanicznie, hydraulicznie?

pozdrawiam