Skocz do zawartości

układ chłodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie na które pewnie nikt nie będzie w stanie odpowiedzieć :

od grudnia wymieniłem 3 uszczelki spod głowicy do tego 2 chłodnice , pompa wody , wisko , 3 termostaty i dwa śmigła do wiska

miałem po ostatniej naprawie około 2 miesięcy spokój aż dwa tygodnie temu włączyłem jadąc ogrzewanie na MAXa a tu leci zimne no to przegazówka a powietrze nadal zimne a temperatura silnika na czerwone pole , dobrze że byłem koło domu .

rano dolałem płynu i odpowietrzyłem i dwa dni OK i znowu się zapowietrzyło i tak co dwa dni

w trakcie odpowietrzania na odkręconym korku chłodnicy płyn stoi spokojnie nic nie bulko , i leci z otworka przelewowego . jak korek zakręca to po nagrzaniu węże twarde ale jadąc do pracy wszystko gra , ogrzewanie grzeje i silnik trzyma temperaturę ale jak już wracam z pracy to już wszystko zapowietrzone , lewy wąż ten do termostatu pusty a w zbiorniczku wyrównawczym płynu aż pod korek

i prosze nie piszcie "szukaj" bo takich jaj jak ja mam z tym autem to nikt nie miał

pozdrawiam Damian

od grudnia podejrzewamy że może pęknięta jakaś tuleja ALE CZY BY TO WYTRZYMYWAŁO NP. 2 MIESIĄCE MIĘDZY NAPRAWAMI ? głowica była już 3 razy sprawdzana i wszyscy gwarantują że sprawna (3 inne warsztaty)

ostatnio jezdziłem bez termostatu i nadal to samo , jadąc 7km do pracy OK tyle że nie idzie zagrzać silnika a wracając wszystko zapowietrzone

olej czysty , z tłumika też para nie leci , silnik nie bierze oleju i dobrze chodzi

KOLEDZY CZY JEST JAKAŚ NADZIEJA ??????????

dzwoniłem do kolegi "OGNIA" ponoć bardzo dobrze się na tym zna no i diagnoza ta sama albo coś zatkane albo pęknięta tuleja cylindrowa

jak sprawdzić czy te "coś" nie zatkane ????????????

Opublikowano
  • Autor
sprostowanie : "pozdrawiam Damian" napisałem na samym końcu i dla czego znalazło się w środku ? widocznie komputer jest jeszcze głubszy niż układ chłodzenia w BMW
Opublikowano
Dejan taki przypadek mieli w tdsie w Krakowie w Serwisi na Szczecińskiej . 3 razy zdejmowali głowice i nic . Za 4 razem wymieni blok i auto do dzisiaj smiga bezawaryjnie .
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
  • Autor

Bartek a ja myślałem że ktoś podpowie coś w stylu :

odmów trzy zdrowaśki i obiecaj że nie spojrzysz nigdy na AUDI i układ chłodzenia zregenerowany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D

Opublikowano
Dajan ty ale musisz kochac ta bume :roll2:
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
  • Autor
pyra - jak ją nie kochać jak ma taki piękny kolor ????????
Opublikowano

Jak chcesz :D

Parę stówek zamiast na bezsensowne naprawy to na radio Maryja i zdrowaśkę za Ojca Rydzyka i auto masz jak z salonu :mrgreen:

P.S Nie potraktuj tego jako złośliwość w twoją strone

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Kolego ja mialem taki sam problem ale poszedlem na proscizne i mnie to taniej wynioslo nie robilem glowicy ani nic poprostu jak mi sie zagotowala to stala az 4 dni bo tyle mi zajelo przyprowadzenie autka z niemiec ze zdrowym tdesikiem i wymianom silnika powiem ci szczerze sam se wszystko wymienilem lacznbie z elektrykom i autko smiga do tej pory a tamten motor jak skoncze nastepnom robic bedzie robiony :D i moze zainstaluje sobie go w swojej tzn w nowym nabytku czyli zmienie z 2.4 na 2.5 tds :D ale na to trza czasu i checi ( przede wszystkim piniadzow) ale dam rade wkazdym badz razie daj znac jak jsuz zrobisz

Pozdrawiam

Łukasz