Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Mam zamiar oddać do regeneracji turbinę ponieważ auto dobrze ciągnie przy 2300obr/min. Chciałbym przeczyćcić IC i dolot. Leci mi z korka wlewu oleju dymek , powiedziano mi że jest to najprawdopodobnie zatkana odma. Chciałbym przeczyścić odmę ? W jaki sposób to najlepiej zrobić ? Czy ktoś to wcześniej już to robił? Czy do czyszczenia odmy trzeba wymieniac jakieś uszczelki?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
separator oleju czy filtr odmy... wydawało mi sie ze to to samo ale sie za bardzo nie znam. Z całą pewnością jest to filtr odpowietrzania wału korbowego którego nie dostaniesz jako samego filtru tylko z całą obudową plastikową. Do 320d kosztuje 170 zeta w serwisie. Z czyszczeniem może być problem bo u mnie jest tak zapaskudzony olejem ze mógłbym go jak gąbkę wycisnąc a próby czyszczenia nie wiem na czy miałyby polegać... chyba ni da się zrobić nówki z niego :?:
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
  • 1 rok później...
Opublikowano
Nie mogę znaleść tego tematu,ale czytałem że od 330d filterek jest taki sam i można dostać go bez obudowy i jest tańszy
Opublikowano

w swojej dawnej e39 robiłem taki zabieg, tzn czyszczenie odmy (oczywiście u swojego mechanika). Efekt - auto odżyło i obudziła się dawna moc, jakby nowe auto :)

Także chciałem zregenerować turbo przy tym, ale okazało się, że czyszczenie rozwiązało problem przyspieszenia. A turbo miało się dobrze. Wszystko przy przebiegu 212tk. Pozdr!

Opublikowano
Też mnie namawiali na cały komplet :mrgreen: że niby plastiki się połamią :duh: Sam filterek to koszt 80zł. A tyle radości z lepszej jazdy :cool2: