Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaką powinny mieć średnice te dwa głośniki z przodu PRZED drzwiami w E32?

Tylne na półce mają podobno 13 cm? Czy tamte z przodu mają 16 cm czy też 13 cm?

Tak przy okazji czy głośniki MAGNAT 213 będą grać ładnie na tylnej półce?

Dokładnie takie: http://www.ceneo.pl/388081

I czy wejdą całe w dziury na tylnej półce? Czy może i tak lepiej je rozdzielić i te wysokotonowe umieścić gdzieś dalej od uszu?

Pozdrawiam

Opublikowano
z przodu sa 13 - ale wchodza po drobnych przerobkach 16cm

z tylu sa tez 13 ale tez wchodza 16cm ( wystarczy naciac tyleje mocujace glosnik i je troche rozciagnac - efekt jest bardzo dobry - w stosunku do 13cm ...)

Hmm... no pokusiłeś mnie na założenie 16 cm :-) A wejdą mi bez problemu i będe je mógł zakryć oryginalnymi siateczkami?

Będą grać lepiej niż 13 cm naprawde?

Czy takie będą ok?

http://www.allegro.pl/item214641763_glosniki_magnat_ultra_216_140_w_16_cm_tweetery.html

Wiem że większy głośnik to możliwość wytworzenia lepszego basu, czy to jest odczuwalne pomiędzy 13 a 16 cm?

Pozdrawiam

Opublikowano

na tyl 16cm wchodza bez wiekszych problemow

natomiast na przod trzeba zrobic cienki panel z mdf'u i obsadzic w nim glosnik - jak masz narzedzia ( wyrzynarka , jakas wkretarka itp ) to zrobisz to bez wiekszych problemow

roznica miedzy 13cm a 16cm jest - szczegolnie gdy napedza sie je wzmacniaczem... jezeli chcesz w miare dobrego basu to lepiej kupic 16cm o miekkim zawieszeniu - idealnie sprawdza sie z tylu ( robilem testy i takie glosniki wypadaja najlepiej )

Opublikowano
na tyl 16cm wchodza bez wiekszych problemow

natomiast na przod trzeba zrobic cienki panel z mdf'u i obsadzic w nim glosnik - jak masz narzedzia ( wyrzynarka , jakas wkretarka itp ) to zrobisz to bez wiekszych problemow

roznica miedzy 13cm a 16cm jest - szczegolnie gdy napedza sie je wzmacniaczem... jezeli chcesz w miare dobrego basu to lepiej kupic 16cm o miekkim zawieszeniu - idealnie sprawdza sie z tylu ( robilem testy i takie glosniki wypadaja najlepiej )

Ale wystarczy mi seryjny wzmacniacz? Czy musiałbym mieć jakiś dodatkowy?

Tak wogule to chce zbudować jakiekolwiek audio ;-) Tak się składa że poprzedni właściciel pozbawił mnie głośników, zamiast głośników tych 4-rech głównych czyli tylna półka i przed drzwiami z przodu mam puste przestrzenie ;-). Pozostały mi tylko te na desce rozdzielczej i w drzwiach, a to nie gra zbyt dobrze :-).

Mogę mieć za 100 pln oryginalne głośniki do BMW E32 (te brakujące 4). Ale pomyślałem że może warto zainwestować w coś lepszego?

Pozdrawiam

Opublikowano

jeżeli juz to na miejsce seryjnego a nie dodatkowy

. Pozostały mi tylko te na desce rozdzielczej i w drzwiach, a to nie gra zbyt dobrze :-)

jakie głośniki i czemu masz je w drzwiach ?

. Mogę mieć za 100 pln oryginalne głośniki do BMW E32 (te brakujące 4). Ale pomyślałem że może warto zainwestować w coś lepszego??

Jeżeli według Ciebie te magnaty są "lepsze" to lepiej kup te oryginalne za 100zł

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

jeżeli juz to na miejsce seryjnego a nie dodatkowy

. Pozostały mi tylko te na desce rozdzielczej i w drzwiach, a to nie gra zbyt dobrze :-)

jakie głośniki i czemu masz je w drzwiach ?

. Mogę mieć za 100 pln oryginalne głośniki do BMW E32 (te brakujące 4). Ale pomyślałem że może warto zainwestować w coś lepszego??

Jeżeli według Ciebie te magnaty są "lepsze" to lepiej kup te oryginalne za 100zł

Tzn. te Magnaty będą głośniejsze ale jakość brzmienia będzie gorsza, prawda? Jeśli tak to wole jakość.

Przez ten weekend jechałem autem kolegi który miał 4-ro drożne głośniki Boschmann pseudo 400 W. Grały dość głośno ale rzeczywiście nie zbyt czysto. Radio ma jakiś wysoki model Blaupunkt, nowe.

A co sądzicie o głośnikach Infinity?

Pozdrawiam

Opublikowano
[

taki sam szmelc jak magnat , sony , pioneer , jbl itp.

Jezeli chcesz coś taniego i w miarę dobrego to kup sobie zestaw Helixa Blue - 349zł

Opublikowano
[

taki sam szmelc jak magnat , sony , pioneer , jbl itp.

Jezeli chcesz coś taniego i w miarę dobrego to kup sobie zestaw Helixa Blue - 349zł

Nie będe się kłucił ale to chyba troszkę wyższa liga Infiniti i JBL od Sony.

Opublikowano

Nie będe się kłucił ale to chyba troszkę wyższa liga Infiniti i JBL od Sony.

jeżeli chodzi o głośniki w klasie budżetowej to nie ma między tymi markami róznicy - mizernej jakości masówka i można w tej samej cenie coś znacznie lepszego kupić . Np takie marki jak Audio-System , Helix , PowerBass , Signat .

Jbl i infinity kiedyś robili dobre sprzęty ale to dawno i nieprawda . Zobacz co można kupić w MM i na allegro , natomiast w szanujących się zakładach CA juz tych marek nie znajdziesz w ofercie .