Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam BMW z 2000r 523i kombi chcialbym sie dowiedziec co po 15o tys eksploatacji nalezy wymienic, nie mam ksiazki serwisowej i nie wiem co nalzey dac nowego czy jest ktos kto by byl w stanie mi pomoc???

pozdrawiam i czekam na odpowiedz!! :lol:

Opublikowano

Witaj.

Ja wymieniam w swoim TDS:

olej w silniku co 10tys + filtr powietrza

filtr paliwa okolo 30tys

filtr kabinowy okolo 20tys lub jak sie zabrudzi i zaczynaja szyby parowac

olej w skrzyni wymienilem przy przebiegu 180tys ale ja mam automat

paski co 50tys lub jak widac ze juz maja dosyc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jesli chodzi o skrzynie automatyczne to sa rozne opinie i wiele bylo na forum.Gosc u ktorego serwisuje bunie powiedzial ze bmw zaleca wymiane po 100tys chodz wczesniej nie zalecali :D Ja wymienilem dla swietego spokoju (taniej wymienic olej niz skrzynie).Po oleju widac bylo ze ma juz swoje przejechane.Za filtr zaplacilem w ASO 112zl i wymiana z olejem okolo 400zl.
Opublikowano
Ja miałem longlife w skrzyni ( ZIELONA NAKLEJKA ) miał pewnie tyle ile skrzynia 325 tys . Pojechałem do zaprzyjażnionego serwisu i wymieniłem Olej był czarny syf . pewnie nigdy nie wymieniany filtr to samo . Wlaliśmy esso dextron3 coś tam w nazwie ... nie pamietam i skrzynka smiga juz rok bez zarzutów
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW