Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim mam problem

1)Mam skrzyie auto. 5-tkę i mam problem ponieważ nie chcę zmieniać biegów :cry2: i jadę na 1 4-5 tyś. obr zmienia na 2 i to samo na 2 a na trzecim nie chce zmienić wyżej max.80km\h 7 tyś. obr. oleju mu dolałem 3 litry i oco mu chodzi?? pomocy błagam :modlitwa:

Edytowane przez Mes
Opublikowano
pokazuje ze jest smarowanie ale podspodem okienko co normalnie pokazuje bieg + tryb pracy skrzyni E-S-* (ekonomiczny)-(sport)-(śnieg, oszronienie) pokazuje znaczek awarii i miernik temp. wody dochodzi do czerw.pola zapomniałem podać wyżej :duh:
Opublikowano

Witam!

Sprawdź czy podłączone są czujniki temperatury silnika (to takie dwa obok siebie wkręcone w głowicę tuż obok obudowy filtra oleju) jeden z nich ma dwa piny drugi jeden...

Czujniki te można sprawdzić mierząc opór (w jednym między dwoma pinami w drugim między pinem a masą) za pomocą miernika (oba powinny pokazywać mniejwięcej to samo):

w temperaturze cieczy chłodzącej 20 ± 3ºC od 2,3 do 2,7kΩ

w temperaturze cieczy chłodzącej 80 ± 3ºC od 0,30 do 0,36kΩ

w temperaturze cieczy chłodzącej -10 ± 3ºC od 8,20 do 10,5kΩ

Zapalenie się trybu AWARIA na wyświetlaczu skrzyni biegów nie musi oznaczać awarii skrzyni, w tym wypadku na pewno chodzi o wskazanie czerwonego pola na wskaźniku temp.

Opublikowano
dzienx za wsparcie :D ale mam tez drogi problem :!: :!: :cry: poniewaz jest tak na gazie wszystko super jedzie ale na bezynie nawet nie chce odpalić :mad2: pompa po zgaszeniu silnika słychać że ssie paliwo bo słychać gul gul ale jak skonczy to odpalam i z 2 obroty robi silnik i taki odgłos trrrrry o co jej moze chodzić moze zapowietrzył się wtrysk?? jak tak to jak go odpowietrzyć?? zapomoc z góry (mount everest) dzieki :) :) a tak po za tym to BMW 4 EVER