Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli auto się nie dogrzewa, a termostat jest ok (wymieniłeś go?), to na myśl przychodzi mi tylko visko zasprzęglone cały czas. Sprawdź jak kręci się visko na wolnych obrotach i czy nie masz tornada pod maską.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

rozumiem ze gotowales go. przy ilu stopniach zaczyna otwierac?

realoem mowi ze dla m40 termostat jest 88 stopni.

mozliwe tez ze visko cos nie halo. lapie za szybko albo wogole jest na stale zasprzeglone. nie slychac jakiegos podejrzanego wycia?

Opublikowano
panowie jezeli termostat jest dobry to nawet niech bedzie tornado pod maska to silnik i tak musi trzymac temperature bo termostat sie nie otworzy i nie bedzie przeplywu plynu takze zainwestuj pieniazki i wymien termostat a wiskoze zostaw w spokoju
liczy się tylko aby wsiąść i jechać a czy to ważne gdzie!!! ważne czym (BMW)
Opublikowano
panowie jezeli termostat jest dobry to nawet niech bedzie tornado pod maska to silnik i tak musi trzymac temperature bo termostat sie nie otworzy i nie bedzie przeplywu plynu takze zainwestuj pieniazki i wymien termostat a wiskoze zostaw w spokoju

w sumie to racja - jakby nawet visko dmuchalo na maksa to sprawny termostat powinien zamknac duzy obieg i utrzymac odpowiednia temperature.

w zasadzie malo prawdopodobne zeby na krotkim obiegu nawet stale spiete visko schlodzilo silnik ponizej polowy skali.

Opublikowano
no wlasnie o tym tutaj mowie i wiem co mowie bo mialem taki sam problem odpowiedz jest prosta wymien termostat i twoje problemy sie skacza powodzenia
liczy się tylko aby wsiąść i jechać a czy to ważne gdzie!!! ważne czym (BMW)