Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanie może trochę dziwne, ale mam następujący dylemat.

Wyjeżdżam na 4 miesiące i mam następujące opcje co do pozostawienia auta:

1. W garażu podziemnym, gdzie będzie stał przez 4 miesiące nieodpalany.

2. U rodziców "pod chmurką" gdzie raz w tygodniu tata mi go odpali i przejedzie kilka km.

Co lepsze - garażowany i nieruszany przez4 msc, czy parkowany "pod chmurką", ale jeżdżony od czasu do czasu?

Opublikowano
Ja w tamtym roku wyjeżdżałem na trzy miesiące i samochód zostawiłem w garażu, ani razu nie był przez ten czas odpalany. Po powrocie wszystko było OK odpalił za pierwszym razem tylko opony się trochę odkształciły (po podpompowaniu i przejechaniu ok. 100 km wszystko było jak dawniej) :D
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
Ja zawsze jak gdzies znikam na dłużej to autko odstawiam rodzicom,auto nieużytkowane niszczy sie 2 razy szybciej.Kiedys nie bylo mnie 3 mieszki auto co prawda nie beemka tylko vw pozostawione pod chmurka przyspozyło mi sporo kłopotów,raz ze aku padło,a dwa nie mogłem ruszyc z miejsca bo tarcze zaszły rdza.Jak masz kogos zaufanego to lepiej zostaw niech lata autkiem co jakis czas.
BMW e-39 523i
Opublikowano

Stalo po chmurka wiec tak to sie ma do sera jak masz pecha

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//i5.photobucket.com/albums/y167/Elvishh/foty%20elvisa/280320071148.jpg