Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi w Szukaj. Wcześniej jeździłem w cyklu mieszanym, z przewaga trasy i spalał ok. 7.6 - 7.8 l.

Teraz więcej miasta i pali 10 l. Czy powinenem udać się na jakąś regulację? Jeżdże raczej delikatnie, uważam na kulture pracy silnika. Z|ałożenie LPG jest dla mnie swiętokradztwem, a przy obecnych cenach benzyny zaczynam się zastanawiać nad dieslem.

BMW - Best of My Women
Opublikowano

Mój smoczek pali w mieście pomiędzy 11 a 12 litrów. Trasa między 7 a 7,5l. Myślę że w compact 10l w mieście to całkiem normalne.

316i kumpla pali 11 w mieście więc to że ma 1.6 wcale nie znaczy że będzie mu sporo mniej palił.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Witam !!! Te 11 w miescie to przesada.Chyba,ze od świateł do swiateł gaz i ostre hamowanie.Wtedy mozliwe.Przy lekkiej nodze bierze mi 8 w porywach do 9(z klimą).Trasa 7-7,5.Nie sciemniam,nikt mi przecież nie dołozy do paliwa.Wszystko mam sprawne,opony nowe i własciwe cisnienie,zbieżność i geometria ustawione.To tyle.Pozdro ! :)
Opublikowano

Kolega ma nowszą furkę, bo z 98 więc pali mu 8-9 litrów, w co też ciężko mi uwierzyć...Twoje spalanie jest normalne...10 litrów to nie tragedia...Mój pali od 9.5 l do 11 l przy dość ostrej jeździe...U mnie w mieście osiągnięcię granicy 9 litrów lub 8 w BMW to bajka...Tylko światła i ciągłe ruszanie i jazda na 2 lub góra na 3!!!U Ciebie może być podobnie więc się nie dziw że spalanie jest wysokie.Nie martw się, wszystko jest w porządku!Gdyby palił 14-16 litrów to wtedy są powody do obaw...

P.S. Sprawdź czy kalbe wysokiego napięcia, świece oraz filtry są w dobrym stanie...bo to też wpływa na spalanie. Pozdrawiam :lol:

Freude am fahren...
Opublikowano
no tak jak pisali poprzednicy... przy ostrzejszej jeździe 10l przy normalnej 8,5-9 po trasie 6,5-8 (zależy od prędkości na trasie) :P a gazu to w mieszanym tak 12 :) no ale skoro wg Ciebie to świetokradztwo to może nie potrzebnie wspominam ;)

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
8-9 litrów w Radomiu chyba na obwodnicy , ja jeszcze nie miałem mniej niż 11 ( tylko miasto) a dodam że wszystko mam w porządku.
Opublikowano

Cześć

Spalanie w mieście od 12(krótkie trasy w centrum, korki itp.) do 15 (zima krótka trasa).

W mieście wyniki poniżej 10l też osiągałem ale to w tedy gdy jechałem do domu około 30km obwodnicą.

Trasa około 7-7,5l z klimą prędkości 110-120km/h (zwykłe drogi).

Wyniki średnie z ostatnich 2 lat, paliwo '95 cały czas ta sama stacja.

Pozdro

Paweł

Opublikowano
8-9 litrów w Radomiu chyba na obwodnicy , ja jeszcze nie miałem mniej niż 11 ( tylko miasto) a dodam że wszystko mam w porządku.

Dobrze powiedziane...ale mnie udaje się zejść do 9.5 litra na 100 km...jednakże zdarza mi się to co 3 tankowanie...Z reguły wychodzi niewiele ponad 10 litrów...Światła są tak u nas zsynchronizowane iż nawet popularne maluchy(Matiz, Fiesta) spalają u nas 7 litrów...

Freude am fahren...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
zgadza sie ale napisalem ze od kad mam 22 punkty czyli po miescie max 60km/h i jazda nie zwracajaca uwagi smerfow o ile czarnym bmw nie mozna zwrocic ich uwaga :nienie: :wink:
Opublikowano
Kolejna bezsensowna dyskusja o spalaniu - było setki razy i zawsze dochodzi się do tego samego - spalanie zależy od tak wielu czynników, że nie można porównywać. Czasem dochodzi do takich absurdów, że ktoś z 'miasta' z jedną drogą chwali się, że mu mało pali...
Opublikowano

Spalanie podczas krótkiego okresu użytkowania przez żonkę compacta 316 '96 m43: trasa bardzo spokojna 6,6-6,9; trasa nieco szybsza 7,3-7,5; miasto 11-12. Jeździ kobieta, ale wie jak pociągnąć obroty pod odcięcie. :D

Wartości spalania na podstawie komputera pokładowego i własnych obliczeń.

Opublikowano

Witam...

Ja rowniez sie przylacze do rozwazan nad spalaniem...

Posiadam swojego Compact'a 94r' 1.6 kilka miesiecy i mile mnie zaskoczyl na trasie...Jaworzno-Zakopane w ta i z powrotem 340 km wyszlo 6.5-7.0 L/100...Ale to wiekszosc trasa, korzystanie z hamowania silnikiem, ale zdarzalo sie depnac ostro kilka razy...Co do miasta, coz...teoretycznie bierze okolo 9L/100km przy raczej spokojnej jezdzie, czasem z max zrywem 0-120 km/h,ale to baaardzo sporadycznie (jak mnie Kobieta wkur... to deptam zeby sie uspokoila, hehe) Ale wiecej niz 10-11L mi nie wzial...

Pozdrawiam :)