Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do m!xer: BMW e32 potrafi pomimo wieku być autem reprezentacyjnym, e38 z pewnością do takich należy. Wszystko zależy od tego, w jakich auto jest rękach i jak się o nie dba. Znam właściciela firmy jeżdżącego e38 pomimo,że stać go na większość nowych aut... Czy to źle o człowieku świadczy??

Poza tym, o prestiżu stanowi tu nie do końca wiek,a raczej sam model i koszty jego utrzymania. Właściciele 750 mających po 15 lat liczą się z tym,że kable zapłonowe do ich auta kosztują ponad 2000zł i w roku można wydać na same części eksploatacyjne ponad 10k zł, żeby wspomnieć nadmieniony przez Panfila wydech itp.

Także Twoja wypowiedź była - moim zdaniem - mocno nietrafiona, a i w niej znalazłbym kilka błędów...choćby interpunkcyjnych :norty:

Przepraszam za ten mały OT, ale ciężko czasem czytając takie rzeczy nie zareagować.

Pozdrawiam

Nie brałem pod uwagę kwestii finansowej, a jedynie funkcje reprezentatywną, cóż być może dla Puchatka autko za 30tys zł jest reprezentatywne. W takim wypadku, PRZEPRASZAM

Opublikowano
Puchatek ja bym wybrał E38 :cool2:

m!xeR, jeśli chcesz kogoś uczyć ortografii czy obycia, to zacznij od siebie. Nie wiem czy wiesz, ale długie zdania oddzielane jedynie przecinkami są charakterystyczne dla języka rosyjskiego. W języku polskim zdania powinny być dość krótkie, zwięzłe, zakończone "kropką". Wpływa to na ich przejrzystość. Częste przecinki w tym przeszkadają, a estetycznie też to nie wygląda. Warto te zasady znać, "myślę jednak, że jest to w pewnym sensie cecha osoby wykształconej, reprezentującej pewien poziom intelektualny, oczytanej etc. Oczywiście istnieje pewne prawdopodobieństwo, iż lubisz być nazywany ćwokiem (osoba mało inteligentna, nieobyta)"*

:twisted2:

*cytat z m!xeR

Powinny co nie oznacza, że muszą. Zasady poprawnej ortografii musi stosować osoba która szanuje siebie samą oraz innych którzy te "wypociny" będą czytać :)

Opublikowano

Nie brałem pod uwagę kwestii finansowej, a jedynie funkcje reprezentatywną, cóż być może dla Puchatka autko za 30tys zł jest reprezentatywne. W takim wypadku, PRZEPRASZAM

Chyba chodzilo Ci o 'reprezentacyjne'? ;).

Gwarantuje Ci, ze nie tylko dla Puchatka autko za 30 tys PLN jest reprezentacyjne. Gdyby 'reprezentacyjnosc' samochodu mierzylo sie jego wartoscia, to ludzie, dla ktorych samochod to symbol ich statusu majatkowego, mieliby na szybach naklejone kwoty, za jakie kupili samochody, ewentualnie lansowali sie przy kazdej okazji a'la posel Misztal.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Nie przesadzaj ze kazda bmw serii 7 ma ponad 500tys km.

W niemczech to srednio 200-250tys, a czasami nawet ponizej 200tys.

Ja Ci mogę zrobić i 100km w 5 min jak potrzebujesz.

Malo realne, ale po prostu trzeba jechac do jakiegos bogatego landu w stylu Bawaria i szukac do oporu.

Zgadzam się ale cena będzie wyższa średnio o 50%. Nie zmienia to faktu, że warto zapłacić więcej.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Powinny co nie oznacza, że muszą. Zasady poprawnej ortografii musi stosować osoba która szanuje siebie samą oraz innych którzy te "wypociny" będą czytać :)

Oczywiście, że nie muszą. Jednak jeśli się ich nie stosuje, to świadczy tylko o danej osobie, w danym przypadku o Tobie. Zbyt częste używanie przecinków też jest błędem. Później ciężko się czyta takie "wypociny" :)

Nie brałem pod uwagę kwestii finansowej, a jedynie funkcje reprezentatywną, cóż być może dla Puchatka autko za 30tys zł jest reprezentatywne.

Fiat Panda za 30 tys. zł nie spełnia funkcji reprezentacyjnej, ale e38 jak najbardziej.

Ehh, zaczęły się wakacje i znowu na forach można zaobserwować wzmożoną aktywność osób korzystających z neostrady :twisted2:

Opublikowano

Oczywiście, że nie muszą. Jednak jeśli się ich nie stosuje, to świadczy tylko o danej osobie, w danym przypadku o Tobie. Zbyt częste używanie przecinków też jest błędem. Później ciężko się czyta takie "wypociny" :)

Nie brałem pod uwagę kwestii finansowej, a jedynie funkcje reprezentatywną, cóż być może dla Puchatka autko za 30tys zł jest reprezentatywne.

Fiat Panda za 30 tys. zł nie spełnia funkcji reprezentacyjnej, ale e38 jak najbardziej.

Ehh, zaczęły się wakacje i znowu na forach można zaobserwować wzmożoną aktywność osób korzystających z neostrady :twisted2:

Pozostawię bez komentarza. Nie lubię wdawać się w słowne przepychanki z osobami Twojego pokroju :). Kiedyś usłyszałem kawał, który nota bene wydawał się być dość zabawny.Teraz, o dziwo, świetnie pasuje do krótkiego i bardzo treściwego podsumowania Twojej osoby:

-Wiesz jaki jest najlepszy przepis na ćwikłę ?

-nie, jaki?

-wrzucić granat do BMW (E30 318i M40 Edition Executive)

:lol:

Pozdrawiam,

Maciek (użytkownik DSL'a)

ps. No offence

Opublikowano

Chyba chodzilo Ci o 'reprezentacyjne'? ;).

Gwarantuje Ci, ze nie tylko dla Puchatka autko za 30 tys PLN jest reprezentacyjne. Gdyby 'reprezentacyjnosc' samochodu mierzylo sie jego wartoscia, to ludzie, dla ktorych samochod to symbol ich statusu majatkowego, mieliby na szybach naklejone kwoty, za jakie kupili samochody, ewentualnie lansowali sie przy kazdej okazji a'la posel Misztal.

Masz rację, Mea Culpa, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa.

Pozdrawiam,

Maciek

Opublikowano

Maćku, jeżeli w końcu zgodziłeś się z tym, co napisał Panfil, to wszystkie Twoje wcześniejsze wywody tracą sens. Świadczy to też o tym, że nie czytasz ze zrozumieniem.

Auto za 30 tysięcy może być bardzo reprezentacyjne = gwoli podsumowania.

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Pozostawię bez komentarza. Nie lubię wdawać się w słowne przepychanki z osobami Twojego pokroju :). Kiedyś usłyszałem kawał, który nota bene wydawał się być dość zabawny.Teraz, o dziwo, świetnie pasuje do krótkiego i bardzo treściwego podsumowania Twojej osoby:

-Wiesz jaki jest najlepszy przepis na ćwikłę ?

-nie, jaki?

-wrzucić granat do BMW (E30 318i M40 Edition Executive)

:lol:

Pozdrawiam,

Maciek (użytkownik DSL'a)

ps. No offence

M!xeR, Bagor, bardzo Was prosze. Naprawde, nie chce, zeby ten temat skonczyl sie zamknieciem i paroma ostrzezeniami.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Dokladnie,prosze o podanie najczestrzych usterek w tym modelu, co sie najbardziej psuje,na co zwracac uwage podczas ewentualnych ogledzin samochodu.Dzwonilem po paru ogloszeniach,ale ,w jednym nie dziala klima,w drugim jeden z przeplywomierzy,w trzecim co jest zle ze skrzynia,bo nie dziala wsteczny bieg :duh: . Wogole nie wiem ,czy pakowac sie w 12letni samochod, :lol: poradzcie cos :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano
Wogole nie wiem ,czy pakowac sie w 12letni samochod, :lol: poradzcie cos :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

BMW, szczegolnie 750i, kupuje sie sercem, a nie glowa ;).

Jezeli ma to byc 'rozsadne' E38, to lepiej kupic 740i lub 730i, 728i lub nawet 725tds.

Ale jezeli nie, to 750i jak najbardziej. Tylko raczej nie jezdzone w Polsce.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Wogole nie wiem ,czy pakowac sie w 12letni samochod, :lol: poradzcie cos :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

A co Ci mamy poradzić? Najlepiej kup nowy samochód i będziesz miał gwarancję (co nie znaczy że będzie bezawaryjny). Jak masz kupić E38 full za 25k to lepiej odpuść albo przeznacz 50k na taki zakup. Wiesz... to jest tak samo jak z zakupem M3 E36 za 15k - można taką kupić tylko po co?

Nie wiem jak w Nederlandach to wygląda ale w PL samochód poniżej 100k jest niestety mało reprezentacyjny.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari