Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ma któś może schemat bezpievzników dla e46 (mój z 2003 - 318d). Ciągle świeci mi sie kontrolka przepalenia żarowki swiateł przednich może to być coś w bezpiecznikach??? :?:

gdzie jest od nich bezpiecznik...???

Dodam, że coraz częsciej zapala mi sie dodatkowo kontrolka świateł tylnych i po chwili gaśnie ...co to może być.....?????

Edytowane przez Megamag
Opublikowano
Prawdopodobnie tak jak we wszystkich autach na pokrywie bezpiecznikow jest kazdy opisany.Co do tylnych swiatel nie napisales dokladnie o co chodzi,czy to sa swiatla stopu czy pozycyjne...?
Opublikowano

Na poczatek sprawdz czy wszystkie zarowki sa sprawne.

Jezeli sa sprawne a kontrolka informujaca o spalonych zarowkach zalacza sie od czasu do czasu przyczyna beda zasniedziale gniazda zarowek.

Opublikowano

hmmm....to jest możliwe :shock:

....ale jak mam to oczyścić, żeby nie zepsuć...jest całkowicie zielony w tym temacie...moze jakiś mały manual???? Please... :cry:

Opublikowano

Ja bym to załatwił drobnym papierem ściernym.... przeczyścić w miejscach styku żarówki i gniazda i gitara...

A jak chcesz żeby było perfect to kup w sklepie elektronicznym płyn "Kontakt" i po oczyszczeniu psiknij w powyższe miejsca :)

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano

dziś powyciągałem wszystkie żarówki i przeczyściłem pap. ściernym razem ze stykami....i nic

cały czas tak samo.... :evil:

...wyciagnłlem również sterownik swiateł....i wymontowalem go i wszystko wrócilo do normy...podlączyłem inny i bylo OK.... :mad2:

jak wlaczylem ponownie mój....chwilę było OK ...do wlaczenia świateł....dziwne ...poprzednio nawt przed włączeniem swiateł, juz po wlaczeniu stcyjki juz byla informacja na wyswietlaczu o spalonej żarowce...teraz już nie tak szybko...i co tu robić....?????

P.s. tylko mi ni mówcie, że musze ten sterownik wymienic....to kupa szmalu.... :shock: