Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Duzo juz sie pisalo na forum o tym temacie ale nigdzie nie moglem znalezc konkretow. Kupilem juz jakis czas temu interface

http://www.allegro.pl/item209584529__interfejs_bmw_kabel_z_wtykiem_bmw_promocja_.html

i niestety mi nie chodzi. Jakby czytal bo pracuje dluzej ale odpowiada ze uzadzenie niedostepne, w zasadzie to nic mi nie dziala w aucie :jawdrop: Lacze sie za pomoca CARSOFT V6.1, slyszalem ze do E36 M40 318 jest dobry, nie wiem jednak czy wspolpracuje z tym interfejsem co kupilem. Prosze poradzcie cos bo jestem zielony i nie wiem jak sie za to zabrac, co innego gdyby wszystko chodzilo bo CS 6.1 jest prosty. Moze jest jakis program do sprawdzania polaczenia miedzy bmw a pc. Aha i czy adapter DB 9 na USB tez ma wplyw na polaczenie(juz sobie ustawilem pod ktorym comem jest usb i jak by czytal). Z gory dziekuje za kazda rade i prosze o wyrozumialosc bo jestem samoukiem

Opublikowano
Nie wiem tylko dlaczego topytanie kierujesz do nas?? Przecież na stronce przedmiotu masz jak byk napisene że gościu udziela wsparcia technicznego :mad2: , więc jest od tego że jak coś ci nie działa to dzwonisz do niego i ci gość tłumaczy co i jak masz zrobić i jakim programem bo skoro to sprzedaje to powinien dobrze wiedzieć!!
Opublikowano
Nie wiem tylko dlaczego topytanie kierujesz do nas?? Przecież na stronce przedmiotu masz jak byk napisene że gościu udziela wsparcia technicznego :mad2: , więc jest od tego że jak coś ci nie działa to dzwonisz do niego i ci gość tłumaczy co i jak masz zrobić i jakim programem bo skoro to sprzedaje to powinien dobrze wiedzieć!!

Kolega ma rację,zwróć się do sprzedawcy...Z drugiej jednak strony koyote nie masz powodu się irytować. Skoro nie chcesz pomóc to nie musisz się tak unosić :mrgreen: Forum jest po to by pomagać, a nie ganić :naughty:

Freude am fahren...
Opublikowano

Kolega ma rację,zwróć się do sprzedawcy...Z drugiej jednak strony koyote nie masz powodu się irytować. Skoro nie chcesz pomóc to nie musisz się tak unosić :mrgreen: Forum jest po to by pomagać, a nie ganić :naughty:

Ja się wcale nie zirytowałem :D , tylko zwróciłem autorowi pytania uwagę na to iż generalnie odpowiedż na swoje bolączki miał pod nosem a nie skorzystał z nich bo..... nie wiadomo dlaczego lub nie zauważył. A z d drugiej strony to właśnie przez coś takiego robi się kupa niepotrzebnych, nowych tematów, bo komuś nie chce się poszukać na własna rękę tylko odrazu chlast nowy pościk :twisted2:

Opublikowano
Wlasnie po to czlowiek wymyslil forum zeby sobie pomagac nawzajem i nie ma sie co unosic. A gdyby to bylo takie proste to bym sie nie radzil na forum. Dzwonilem do faceta i podal mi jakies linki z carsoftem zz czech, niestety program nie dzialal mi prawidlowo. Czy ktorys z wyrozumialych czlonkow forum jest wstanie mi jakos doradzic, bylbym wdzieczny bo sie troche tym fejsem podjaralem kiedy wyczyta co potrafi. Z gorydziekuje i prosze o wyrozumialosc, nie kazdy jest specem urodzonym inni maja zajawke i staraja sie sami do tego dojsc i kazdy sukces jest wielka radoscia...
Opublikowano (edytowane)
Ja się wcale nie zirytowałem :D , tylko zwróciłem autorowi pytania uwagę na to iż generalnie odpowiedż na swoje bolączki miał pod nosem a nie skorzystał z nich bo..... nie wiadomo dlaczego lub nie zauważył. A z d drugiej strony to właśnie przez coś takiego robi się kupa niepotrzebnych, nowych tematów, bo komuś nie chce się poszukać na własna rękę tylko odrazu chlast nowy pościk :twisted2:

Wydaje mi sie ze nie masz racji piszac takie zeczy, bo nie kazdy moze byc np taki bystry jak ty i trzeba mu podsunac wskazuwke w ktora strone ma sie kierowac i na co zwrocic uwage. W dziale "zrob to sam" jest opisanych pare tematow z dziedziny napraw a przeciez od tego jest warsztat mechaniczny lub ASO by sie tym zajmowali i forum mialo by mniej smieci. Nic bardziej mylnego. Pozdrawiam

Edytowane przez CORK_E36_318i
Opublikowano
Wlasnie po to czlowiek wymyslil forum zeby sobie pomagac nawzajem i nie ma sie co unosic. A gdyby to bylo takie proste to bym sie nie radzil na forum. Dzwonilem do faceta i podal mi jakies linki z carsoftem zz czech, niestety program nie dzialal mi prawidlowo. Czy ktorys z wyrozumialych czlonkow forum jest wstanie mi jakos doradzic, bylbym wdzieczny bo sie troche tym fejsem podjaralem kiedy wyczyta co potrafi. Z gorydziekuje i prosze o wyrozumialosc, nie kazdy jest specem urodzonym inni maja zajawke i staraja sie sami do tego dojsc i kazdy sukces jest wielka radoscia...

Nie informowałeś wcześniej iż kontaktowałeś się z gościem z tąd moja reakcja. Natomiast co się tyczy jego pomocy to dusił bym go że nie działa i tyle, jest od tego jak [BAD] od srania, bo skoro pisze że udziela wparcia technicznego to chyba nie po to żeby podesłaś parę linków i umyć ręce. Jak koleś mieszka niedaleko Ciebie to bym do niego podjechał i niechmi palcem pokaże jak to ma działać. Inne wyjście z sytuacji to dotarcie przez jakiegoś znajomego do kolesi, którzy pracują na takim sprzęcie i moga Ci to wujaśnić, choć z autopsji wiem że nie robią tego chętnie bo obawiają się konkurencji. Więc tak jak wspomniałem duś gościa niech ci wytłumaczy jak dziecku w podstawówce jak i co, bo to ma działać a nie prawie działać.

Pozdro i bez urazy :twisted2:

Opublikowano
Nie informowałeś wcześniej iż kontaktowałeś się z gościem z tąd moja reakcja. Natomiast co się tyczy jego pomocy to dusił bym go że nie działa i tyle, jest od tego jak [bAD] od srania, bo skoro pisze że udziela wparcia technicznego to chyba nie po to żeby podesłaś parę linków i umyć ręce. Jak koleś mieszka niedaleko Ciebie to bym do niego podjechał i niechmi palcem pokaże jak to ma działać. Inne wyjście z sytuacji to dotarcie przez jakiegoś znajomego do kolesi, którzy pracują na takim sprzęcie i moga Ci to wujaśnić, choć z autopsji wiem że nie robią tego chętnie bo obawiają się konkurencji. Więc tak jak wspomniałem duś gościa niech ci wytłumaczy jak dziecku w podstawówce jak i co, bo to ma działać a nie prawie działać.

Pozdro i bez urazy :twisted2:

Uwierz mi ze tez jestem takim klientem ze sie nie kluce tylko nalegam zeby sprzedawca mi pokazal jak towar dziala jesli ja tego nie moge sam odpalic. Niestety jestem 3tys km od mego rodzinnego miasta i to mnie troche ogranicza z kontaktem z krajem. Jedynie internet. A typow ludzi jest tyle ile mieszkancow ziemi nie kazdy ma wspaniale intencje i chetnie pomagaja... Trzeba tez o tym pamietac. W kazdym razie problem w dalszym ciagu mam i nie wiem od ktorej strony mam to ugryzc.

Opublikowano
Wyglada, jakby Twoj egzemplarz urzadzenia byl uszkodzony. Moim zdaniem po prostu reklamuj je u faceta - powinien Ci bez slowa wyslac drugi egzemplarz albo zwrocic kase.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Ja ci mogę powiedzieć że adaptery USB nie bardzo się nadają. Jest kilka

kości które emulują COMa, ale wszystko co koosztuje w okolicach 30-50 zł

jest tylko emulatorem, nie zawsze super zgodnym ze specyfikacją COMa.

Ja swojego lapsa zapinałem do gadania ze sterownikami plc - generalnie

działało, ale czasem się coś waliło i potrzebny był restart kompa żeby

laptop przez przejściówkę USB/COM znowu połączył się normalnie.

Niestety ale musisz najpierw spawdzić czy przez prawdziwy COM działa a

dopiero potem walczyć z carsoftem i sprzedawcą. Jeśli okaże się że przez

COM jest ok to czeka cię dodatkowy zakup karty pcimca która będzie miała

COM (na allegro od 100 do 500zł)

Opublikowano

Niestety ale musisz najpierw spawdzić czy przez prawdziwy COM działa a

dopiero potem walczyć z carsoftem i sprzedawcą. Jeśli okaże się że przez

COM jest ok to czeka cię dodatkowy zakup karty pcimca która będzie miała

COM (na allegro od 100 do 500zł)

Ok sprawdze to dzisiaj na innym laptopie tamten ma dwa com-y ale jest to chyba zbedne prawda??? Za ten adapter zaplacilem 20E i powiem Ci ze kiedy ustawilem w polaczeniach na ktory com ma isc ow polaczenie zaczelo cos sie laczyc na com 3(bo sa 4 w ustawiniach). Dam znac co wyszlo z tym drugim laptopem. I raczej wymiana nie wchodzi w gre bo troche dawno kupilem ten face i dlugo czekalem za adaptorem ktory pozwolil mi polaczyc bmw z pc.

Opublikowano
Jaki masz system na laptopie? Podobno (tak słyszałem od konstruktora tyakich urządzeń) do poprawnego działania trzeba mieć Win98 lub Win95 - a to dlatego że interfejs i oprogramowanie korzysta z komend dosowych, a jak wiadomo WinXP z dosem nie ma już nic wspólnego... Może tu jest problem
www.turboBMW.pl
Opublikowano
Jeśli faktycznie jest tak że na winXP może nie chodzić to może sobie na szybko na innej partycji dysku zainstaluj drugi system np 98 bo nie zajmuje dużo miejsca i wtedy przy starcie systemu będziesz miał dwa do wyboru, no i zawsze można go potem na szybko wywalić bez utraty XP i jakis tam danych. Tak sobie sącze teraz browara i wpadłem na takiego pomysła co by można z tym interfejsem iść do jakiegoś serwisu gdzie robią takie rzeczy i grzecznie za flaszke poprosić żeby ci sprawdzili bo kupiłeś i coś nie działa i wtedy luknąć jak będą to podłączać :twisted2: może się uda