Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w mojej beci ma z tylu bebny czy jest mozliwosc wymienic na tarcze jezeli ktos wie prosze o wiadomosc i koszt mniej wiecej z gory dzieki
Opublikowano
Sam nie wymieniałem, ale kiedyś szukałem takiej informacji. Z tego co pamiętam to musisz zmienić tylne wahacze. Automatycznie w nich jest inna piasta z łożyskiem. Potem zacisk dokupić i mechanizm do ręcznego no i same tarcze. Więc najlepiej kupić kompletny wahacz z tarczą:)
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Witam w mojej beci ma z tylu bebny czy jest mozliwosc wymienic na tarcze

Daro czy hamulce w Twoim aucie są za słabe?

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Mam ten sam dylemat.

Słabe może nie są ale tarcze wyglądają dużo dużo lepiej (szczególnie jak ktoś ma ładne alusy) :wink:

Paweł

PS. Zresztą dobre hamulce to dobre hamulce nie ważne czy 316 czy 325 :wink:

Opublikowano

jak Ci przeszkadzaj to pomaluj je na srebrny kolor fajnie wyglądają najlepiej jak są nowe bębny bez rdzy to daj jakiemuś lakiernikowi żeby je ładnie polakierował wtedy bedziesz miał pod kolor felg

a jak niechcesz ich wymieniać na nowe to wyczyść stare i polakieruj więcej roboty

Opublikowano
Mam ten sam dylemat.

Słabe może nie są ale tarcze wyglądają dużo dużo lepiej (szczególnie jak ktoś ma ładne alusy)

no i maska od e46 też wyglada lepiej bo to wtedy prawie jak e46, tarcze z tyłu w R4 też prawie czynią je R6 ...szkoda tylko że prawie robi wielką różnicę :?

Jak bym miał duże pojemności to wolał bym bardziej stylizować je na cechy szczególne do mniejszych, bo mina gościa który mysląc że masz wolne autko , żednie kiedy ruszasz.... jest BEZCENNA !

P.S Warto pomyśleć nad benią która posiada tarcze w oryginale a nie tylko będzie ładnie wyglądac ale też i jeździć.