Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z tego co wiem to felgi 5-tek i 3-jek różnią się ET i wejść na koło wejdą bez problemu ale w jednym przypadku będą ocierać o nadkola i błotniki a w drugim śmiesznie się schowają.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
wejda felgi z e39 do 36 ? opona 235/40/17 et 20

kolejne pytanie czy felgi z e36 zamontuje w swojej e39 bez zadnych dystansow itp ?

dzieki za info

pozdrawiam

Srednica piasty:

e36 - 72,6mm

e39 - 74mm

Jezeli te felgi maja wiecej niz 7cala szerokosci (a na pewno) to zapomnij o wrzuceniu ich do e36 - dodatkowo musisz dokupic pierscienie centrujace z e39 do e36.

Natomiast na odwrot (tzn. z e39 do e36) pomoze tylko tokarz :mrgreen: + oczywiscie dystanse - ale tego zabiegu nie polecam....

PZDR

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich.Mam podobne pytanie.Po E34 zostały mi koła zimowe.Czy będą pasowały do E39? Z góry dzięki za odpowiedź.
Opublikowano
Witam wszystkich.Mam podobne pytanie.Po E34 zostały mi koła zimowe.Czy będą pasowały do E39? Z góry dzięki za odpowiedź.

Nie,bo E-39 ma większą średnice otworu centrującego,z E-39 do E-34 pasuje po zastosowaniu pierścieni.