Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, jakies 3 miechy temu wymienilem 2 czujniki abs prawy przod i tyl, wczoraj przejechalem przez glebokie bloto jakies 200-300 metrow. Dzis wsiadam i zauwazylem ze abs wlacza sie (drzy) nawet na suchym jak hamuje ip delikatnie skrecam..

przemylem to wezem ogrodowym bo nie mam kanalu itp i nic n ie dalo,kontrolka abs nie zapala sie, nie sygnalizuje błędu. ,myslicie ze to znow czujniki?? :(

Opublikowano
Proponowalbym podniesc auto i dokladnie wyczyscic czujniki i zebatki oraz spr czy nie zerwal sie ktorys kabelek, ale to raczej wykluczam bo powinna swieciec sie kontrolka podobnie zreszta jak w przypadku uszkodzonego czujnika. Wydaje mi sie ze raczej jest to wina jakiegos zanieczyszczenia.
Opublikowano
własnie dzis wywalilo mi kontrolki zółte os asr i abs ... pol roku temu zmienilem dwa czujniki, prawy przod i tyl w aso.. zalamka..
Opublikowano

Bez załamik :8) Problem na topie. W niemczech nie ma błota i nie ma tego problemu a wystarczy sezon po polskich drogach i zaczynają się problemy.

Ja temat załatwiłem porządnym czyszczenie - ściągasz koło psikasz od wewnętrznej strony płynem do mycia silników potem porządne płukanko i jeszcze az ten sam manewr. Nie gwarantuje że problem zniknie odrazu u mnie znikł po 3 godz. :lol: Także zanim jakiś miły pseudomechanik namówi nas na zakup kompletu czujek to spróbujmy z higieną, zawsze to taniej no i czyściucho :cool2: Powodzenia