Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym sie dowiedzieć od was panowie z jakiego modelu nerki będą pasowały do tego zderzaka. Ostatnio kupiłem ten oto zderzak http://moto.allegro.pl/item204092961_bmw_3_e36_sedan_coupe_compact_okulary_reflektorow.html jednak mam problem z dopasowaniem nerek ponieważ te ktore były w moim 318ti 1995 r. są za małe, chowają sie troszeczke a słyszałem juz różne opinie ze to nerki z modeli od 96' wzwyż, inni mowili ze to nerki z e46 rok 97-01. Kupiłem nerki tego typu http://allegro.pl/item207699500_grill_przedni_nerki_bmw_e46_coupe_99_03_chrome_.html jednak utopiłem kaske bo chromowana obwódka wystaje z boków i nie wygląda to tak jak powinno. Mam takie małe przypuszczenie ze takie nerki http://allegro.pl/item206650239_grill_przedni_nerki_bmw_e46_98_01_chrom.html będa pasowały do tego zderzaka jednak lepiej poradzić sie kogos niz znowu utopic fundusze.

Dzieki za odpowiedzi, Pozdrawiam :cry:

Opublikowano
ja nie zmieniałem nerek i nie mam w tym doświadczenia ale na oko te drugie pasują. ale trzy stówki piechotą nie chodzą więc lepiej się upewnij
Opublikowano

dokladnie o gustach sie nie rozmawia, a autko kazdy stylizuje na swoj sposob jak mu sie podoba. Innym sie moze nie podobac, ja tylko prosiłem o pomoc w sprawie przypasowania odpowiednich nerek. Nic pozytecznego nie wniosłes swoim komentarzem a to czy chińskie czy polskie to nie ma znaczenia moim zdaniem .

Pozdrawiam,

Opublikowano

hmmm...trudno powiedziec czy to się spasuje

proponowal bym Ci nie zamawiac nic z allegro , poniewaz zderzak ten moze mien nieorginalne wymiary (w miejscu gdzie powinny byc nerki) i moze to zbyt dokladnie nie pasowac, natomiast ja na twojim miejscu pojeździl bym po sklepach ktore mają używane częsci czy też jakiś "szrotach" wytargac nerki z jakiegos rozbitka i przymiezyc sobie na miejsu

Pozdrawiam

Opublikowano

fakt propozycja całkiem dobra cn_igi, bo faktycznie nie wiadomo jak to goscie co sie zajmuja zderzakami wymiarowali to wszystko. Czekam jednak dalej na jakas rade, mozliwe ze ktos z forumowiczow wzbogacal swoje 4 koła o taki zderzak i bedzie wiedział.

Pozdrówki

Opublikowano
dokladnie o gustach sie nie rozmawia, a autko kazdy stylizuje na swoj sposob jak mu sie podoba. Innym sie moze nie podobac, ja tylko prosiłem o pomoc w sprawie przypasowania odpowiednich nerek. Nic pozytecznego nie wniosłes swoim komentarzem a to czy chińskie czy polskie to nie ma znaczenia moim zdaniem .

Pozdrawiam,

można rozmawiać o gustach, tylko dyskutowac nie warto ... jeśli wyczuwasz różnicę (i powołujesz się na tę zasadę), a jak chcesz pytać o tzw. monster-tuning, to (mam nadzieję, że nadal) źle trafiłeś, bo na tym forum jest preferowany styl klasyczny, a nie wjeski tuning, więc zanim ocenisz, że czyjś post nic nie wnosi do dyskusji, to się zastanów czy warto taką dyskusję zaczynać, bo może ona nic pożytecznego wnieść nie może

są fora poświęcone WT i tam należało by pytać o zderzaki dla szpachlowozów - po co robić śmietnik :idea:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

nie pytam o wiejski tuning, jezeli nie zauwazyles to post dotyczy nerek a nie tego jakie kto ma opinie na temat zderzaka mojego lub nie mojego, myslalem ze to forum jest po to zeby sobie ludzie pomagali i to pomagali na temat a nie ze ja pytam o nerki a ktos we mnie uderza z haslem typu ze "twoj zderzak jest do bani ...". A co do pojecia rozmowy i dyskusji to owszem masz racje o gustach sie nie dyskutuje. Zle sie wyrazilem.

Jesli dalej uwazasz ze w jakims miejscu zapytałem o jak to okresliles "monster-tuning" to mi wskaz odpowiedni fragment. Bo zapytanie o nerki to nie zapytanie o zderzak i opinie na jego temat ... a ty w tym chyba nie wyczuwasz roznicy.

A co do preferowanych styli to czy jest na forum chociaz wzmianka o tym ze udzielac sie na nim mogą jedynie osoby posiadajace seryjne lub jak to nazwales "klasyczne" wozy?

Po co robić smietnik? zapytaj o to samego siebie bo jezeli nic nie wnosisz do tematu to polecalbym oszczedzic sobie klikania w klawiature.

:idea:

Opublikowano
a możesz się wściekać, ale to co pokazałeś, to WT i tyle :lol:

Opublikowano
ja sie nie wściekam tylko chce ci wyjaśnić jaka jest idea pojęcia "forum" i wlasciwego tematu, a jezeli moj zderzak to wiejski tuning to moze pokaz cos lepszego i wartosciowszego od twoich beznadziejnych komentarzy. Czekam z niecierpliwością :shock:
Opublikowano

a to ciekawe, że zarejestrowałeś sie tu wczoraj i chcesz wyjaśniać jaka jest idea tego forum, ale tak to jest jak się dorwą dzieci neostrady do komputera i nie zdążą przeczytać regulaminu*, tylko klepią posty na lewo i prawo bez przemyślenia

to jest forum tematyczne, a nie onet, gdzie można sobie pisac na każdy dowolny temat

sorry za niemiły ton - osobiście nic do Ciebie nie mam, ale jak widzę co ludzie wyprawiają z beemkami "upiększając" je i wyposażając w agro-dodatki, to gdzieś mi się wyłącza dobre wychowanie

zderzak, który zapodałeś w aukcji pochodzi z alpiny, która jest jednym z większych szpachlowozów w Polsce - z daleka wyglądem przypomina auto z F&F ale z bliska widać jak obłazi jej szpachla ... ale oczywiście nie musisz o tym wiedzieć :|

a jak chcesz zobaczyc nie-WT, to sobie zajrzyj do galerii - jest tam mnóstwo pięknych beemek ... przy okazji będziesz wiedział na jakim forum jesteś

* jakbyś przeczytał regulamin, to byś wiedział o zakazie zamieszczania na TYM forum zdjęć z WT, tymczasem Twoja aukcja takie właśnie zawiera

Opublikowano

To ze zarejestrowałem sie tutaj wczoraj nie znaczy ze nie przegladalem tego forum wczesniej. Dlaczego myslisz ze moj post jest bez przemyslenia i bez zadnego tematu? Przeciez nie jest to forum dla kucharzy tylko dla uzytkownikow BMW wiec chyba dobrze trafilem.

niemiły ton -- nic nie szkodzi, ja mam na ten temat troche inny pogląd. Jezeli widze kolesia w bmw wygladajacym ładnie, chociaż nie jest to seryjny samochód, ma sobie spojler, progi dolozone lub zderzak to w pełi to szanuje ze ktos wlozyl troche czasu i chcial zrobic cos bardziej ciekawego. jezeli kogos pomysl na auto mi sie nie podoba to wcale go nie skreslam i po prostu mowie sobie ze nie podoba mi sie i pewnie daloby sie to zrobic troszke lepiej.

To skąd pochodzi zderzak na zdjeciu absolutnie mnie nie interesuje, słuzylo mi to jedynie jako materiał informacyjny mający pomóc w doborze nerek.

Co do pieknosci BMW nie mam zadnych zastrzezeń, chociaz gdyby wszystkie autka jezdziły na serii byłoby nudno a tak przynajmniej tacy kolesie jak ty maja po kim pojechać. Widzisz jak ładnie uzytkownicy bmw sie potrafią wspierać :clap:

Widzisz tutaj jakies zdjecie? ja widze link a to nie to samo niestety, a aukcja nie moja tylko podana dla przykładu.

:!: