Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Użyłem funkcji szukaj ale mi nie pomogło ,więc jak w temacie pytam jak wyczyścić przepływomierz żeby go nie uszkodzić w BMW 323i b25M52???

Ostatnio zaczęła mi palić więcej niż zawsze o 1,5-2 l na 100km.Silniczek chodzi dobrze ale chyba mam troszkę zaniskie obroty na wolnych.Może to jest przyczyna???Mam na wolnych ok.650-700 obrotów.Co może być przyczyną takich wolnych obrotów i jak bezpiecznie wyczyścić przepływomierz???

Opublikowano

siemasz - to nie musi być wcale wina przepływomierza - rozbierałeś go? czemu myślisz, że jest brudny?

na spalanie może mieć wpływ np. filtr powietrza, sonda lambda i in.

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
W zimie zamarzła mi odma i wywaliło mi olej az do filtra powietrza i uszczelką zaworów.Zawiozłem auto do serwisu,żeby zrobili porządek,powymieniali filtr powietrza ,uszczelke zaworów,świece i podobno wszystko wyczyszcili z oleju.Coś czuje że nie dokońca ta przpływke wyczyścili lub od oleju mogła sonda lamda paść,bo w wydechu musiał sam się olej wypalić.Ale jeśli auto ma buta i normalnie pali to sonda by padła??To jak się ten przepływomierz czyści???