Skocz do zawartości

Problem z praca silnika na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...Od jakiegos czasu zauwazylem ze gdy przejade pare kilometrow na benzynie(zwykle jezdze na LPG) silnik zaczyna jakby przerywac (na zimnym silniku zwlaszcza to widac), niby obroty nie skacza ale jednak silnik chodzi nierowno jakby benzyna nie dochodzila dobrze. Problem ten znika gdy pojezdze na LPG troche a gdy przelacze na benzyne i przejade troche to znow jest ten problem i tak w kolko...
Opublikowano
Być może pompka paliwa zaczyna szwankować. W starym Polonezie tak miałem. Na benzynie zaczął nierówno pracować jakby benzin nie dochodziła a po pewnym czasie już w ogóle nie dało się jeździć na Pb :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

U mnie niestety tez pompe slychac i wydaje mi sie ze na gazie lepiej idzie niz na benzynie :) Tak to juz jest z gazem, pompa chodzi nonstop...czasem sie pojezdzi z tydzien dwa z wlaczonym ksiegowym, pompa nie ma smarowania i lipa sie robi.

kowi: lepiej jedz do jakiegos gazownika niech wlaczy ci tzw tryb awaryjny w instalacji czyli mozliwosc odpalenia auta na gazie, ja mam taka mozliwosc, musze wlaczyc zaplon, przytrzymac z minute guzik od wlaczania/wylaczania instalacji gazowej, az elektrozawor w zbiorniku otworzy i wtedy mozna odpalic samochod na gazie (w razie awarii pompy paliwa)