Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj odpalając moją furkę, zauważyłem,że nierówno zaczął pracować silnik,lekko szarpało...Zgasiłem,zapaliłem jeszcze raz i było trochę lepiej więc pojechałem na uczelnię...Po jakichś 2 godzinach znowu zapaliłem i już nie było takiego problemu...Myślicie,że świece oraz przewody WN proszą o wymianę?
Freude am fahren...
Opublikowano
To znaczy u mnie obroty normalnie falują,ale jest to nieodczuwalne...ale dzisiaj to było coś innego bo tak jakby jedna świeca niedomagała i trochę szarpał...
Freude am fahren...
Opublikowano
Ja bym wymyl silniczek krokowy najpierw, zobaczcie jeszcze czy zadna rurka wam nie spadla z kolektora dolotowego, odma jakas moze, od tego tez moze falowac na zimnym silniku.
Opublikowano
Witam! ja miałem to samo okazało sie że miałem dziure na gumie która przechodzi od kolektora do przepływomierza wymieniłem i spoko.
Opublikowano
zobacz w nocy czy nie ma przeskokow iskry na kablach WN.moze swiece,sprawdz czy nie ma uszkodzonej gumy od przeplywki
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano

mialem to samo do wymiany kable możesz też swiece jak dawno nie wymieniałeś wymieniłem też gume do przepływki do przepustnicy

Kable 210 zł komplet NGK

rurka 110 zł w serwisie BMW

świece sztuka 13 zł

i teraz jest ok

miłem lekkie falowanie w granicach 100 do 200 obrotów od normy. Norma przyjęta przez BMW wynosi 50 obr/min

Opublikowano
Już wszystko w porządku...nie wiem co było przyczyną tego szarpania, ale ruszyłem trochę fajkami na świecach,lekko dociskając je i wszystko jest ok :cool2: Jednakże świece oraz kabelki wymienię jak tylko nadarzy się okazję.Dzięki wszystkim za pomoc :modlitwa:
Freude am fahren...