Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie - otoz mam swoja bunie niecaly rok - ogolnie super autko ale mi chodzi generalnie jak to jest z przegladami gdyz - moj przeglad rejestracyjny wypada na sierpien i mam maly problem gdyz wyjezdzam na dosc dlugo - wracam dopiero we wrzesniu(nie jade swoja bunia-ona bedzie na mnie czekala:) wiec chcialbym sie dowiedziec:

czy moglbym na przeglad juz teraz pojechac (jeszcze przed tym moim wyjazdem) i jak to jest w ogole na przegladzie gdyz to bedize pierwszy taki moj raz, bo to pierwsze moje auto - czy np. najpierw warto podjechac gdzies do jakiegos warsztatu aby zdiagnozowali ewentualne usterki i dopiero potem do stacji diagnostycznej?

Czy tylko wlasciciel pojazdu moze pojechac na taki przeglad, czy moze pojechac np moj brat?

Czy jak np mam brewki zalozone (bez homologacji niestety ale super efekt) - to czy beda kazali mi je odklejac?

Za odpowiedzi na te pytania juz z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja bym najpierw pojechal do warszatu zeby sprawdzili zawieszenie wycieki i takie tam na przeglad mozesz pojechac juz teraz a moze tez pojechac twoj brat a co do brewek to zalezy od diagnosty jak bedzie chcial sie przyczepic to napewno cos znajdzie

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
dzieki za odpowiedz - ulatwia mi to dosc sprawe. Czyli jezeli o takie brewki chodzi to np pojezdzic po stacjach diagnostycznych i popytac sie gdzie mi to przepuszcza czy nic nie wspominac nawet o tym i a noz sie nie przyczepia? :) Jezeli chodzi o zawieszenie to w zasadzie czesci byly na biezaco wymieniane podczas tego roku - sworznie, drazek kierowniczy, klocki, tarcze, zrobiona geometria oczywiscie itd - wiec jest sens jechac do warsztatu?
Opublikowano
dzieki za odpowiedz - ulatwia mi to dosc sprawe. Czyli jezeli o takie brewki chodzi to np pojezdzic po stacjach diagnostycznych i popytac sie gdzie mi to przepuszcza czy nic nie wspominac nawet o tym i a noz sie nie przyczepia? :) Jezeli chodzi o zawieszenie to w zasadzie czesci byly na biezaco wymieniane podczas tego roku - sworznie, drazek kierowniczy, klocki, tarcze, zrobiona geometria oczywiscie itd( wszystkie plyny lacznie ze wspomaganiem, filtry) - wiec jest sens jechac do warsztatu?
Opublikowano

Ja bym po prostu pojechal na stacje diagnostyczna i zobaczyl, co wyjdzie.

Jezeli to bedzie jakis drobiazg, to jest spora szansa, ze Cie przepuszcza.

Co do brewek - nie ma reguly, raczej sie nie przyczepia, chociaz jest to ograniczenie pola swiecenia reflektora i ja bym je zdjal tak, czy inaczej.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

jak piszez ze auto bedzie na ciebie czekalo to ja teraz bym sobie dal spokoj. wrocisz we wrzesniu i wszystko zrobisz, pojedziesz na stacje, na99% podbija ci przeglad, a potem ewentualnie bym naprawial to co wyjdzie nie tak na przegladzie. zreszta chyba sam czujesz czy zawieszenie wybite, czy jakies luzy na kierownicy, albo czy ci hamulce zle biora.

a jesli chodzi o to ze bedziesz musial jechac bez przegladu to sie nie martw, kumpel zapomnial o przegladzie i po 7 miesiacach mu sie przypomnialo, ja zapomnialem i po miesiacu pojechalem i ani kumplowi ani mi nic gosc nie gadal, tylko sie smial ze nam sie zapomnialo.

a co do policji to nic ci nie zrobia, zabiora co najwyzej dowod z pokwitowaniem i jak podbijesz to oddaja, nic za to nie palacisz, zadengo mandatu, wiadzialem w uaga pirat na tvn turbo jak babka mialao o 3 miesiace przeterminowyany, poporstu spokojnie jkej powiedzial ze ma jechac na stacjie i wtedy dostanie spowrotem dowod rejstracyjny.

pozatym musialbys miec max pecha jadac na stacje diagnostyczna zeby cie gliny zatrzymaly.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Wszystko pieknie, ladnie, tylko w razie np. kolizji samochodu, ktory nie ma waznego przegladu, ubezpieczyciel moze robic spore problemy - wiec lepiej nie jezdzic bez przegladu, nawet pare kilometrow.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Wszystko pieknie, ladnie, tylko w razie np. kolizji samochodu, ktory nie ma waznego przegladu, ubezpieczyciel moze robic spore problemy - wiec lepiej nie jezdzic bez przegladu, nawet pare kilometrow.

to fakt,

ale nie moza zkaladac najgorszego, bo by trzeba bylo z domu nie wychodzic.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

dzieki Panowie za porady - bylem na tym przegladzie bezposrednio tznnie pojechalem do warsztatu wczesniej. Wiedzialem ze bunia jest w dobrym stanie bo bardzo o nia dbalem - ale mechanikiem nie jestem wiec mialem watpliwosci...No ale pojechalem. Co sie okazalo na miejscu? Otoz wrylo mnie w ziemie :D z zachwytu jak koles sam nie mogl uwierzyc ze taka mala emisja spalin wydobywa sie z mojej bunki - 3 razy mierzyl i sie dziwil ze takie dobre wyniki. Co do brewek to nawet nie wspomnieli - badali wiazke swiatla - wiec jest ok. Z zawieszenia tez nic nie musze wymieniac bo drugi mechanik ktory na kanale byl mowil ze zawieszenie idealne wrecz :D tylko zebym w przyszlosci zbadal lewa koncowke drazka. Hamulce tez ok wiec sie nie przyczepili i formalnosci stalo sie zadosc - czyli stempel walneli w dowod i ja wyjechalem ze stacji usmiechniety ale o 100zl pomniejszonym portfelem

:) - W kazdym badz razie zadowolony bylem wielce-bo dbalem o auto, a to byla nagroda-wiec niech wszyscy wiecej zwracaja uwage na swoje cacka a beda mieli tak jak ja - usmiech na twarzy podczas badan :D Pozdrawiam