Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po kupnie mojego szczescia.. wymienilem natychmiast przednie amortyzatory bo byly wlasciciel przyznal sie ze jezdzilna 17'' felgach i wlecial w dziure.. kupilem bilsteiny i jestem zadowolony...

ale patrzac z boku tyl jest troszke nieproporcjonalnie podniesiony w stosunku do tylu.. tyl trzyma dobrze tazke nie ebde wymienial.. i mysle jak znizyc przednie zawieszenie.. myslalem o kupnie 2 sprezyn H&R,eibacha lub koni.. itd. ktoras z tych marek.

ale rowniez slyszalem ze czerwone sprezyny bede za sztywne i niebieskie sa ok..i mam powazny problem ..zaleyz mi na ZROBEINIEM TEGO.. satysfakcjonowalo by mnie obnizenie o 20 mm do 30 mm max. i nie chcem zeby przod stac sie zbyt sztywny i tez zeby ''nowy '' juz przod dobrze spisywal sie z oryginalnym tylem.

prosze o pomoc pozdrawiam wlascicielow bmw

... ps szukam tez jakies aukcji bo zaezy mi na cenie ale na alegro nic cekawego nie ma.. slyszalem tez ze od M-technik obniza o 20 mm ) i wiem czy musza one byc od sedana czy od coupe tez by sie nadawaly i jak to jest z silnikiem tez musi byc taki sam??? MOJE BMW TO BMW sedan 1.8i 1996

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a ja mam zolte:) hehe, i autko stoi tak:

http://img266.imageshack.us/img266/8568/dscf22722cw2.jpg

ale to na 17, a ty masz jakie fele zalozone?

wczesniej mialem 16 i auto lezalo nizej niz teraz oraz ta szpara miedzy gorna krawedzia kola a nadkolem byla duza, jakos to niegralo razem ze soba.

napisz jaki masz rozmiar kol

Opublikowano

Eibach -50/30http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=8952

z tego co sie orjentuje to do sedana i coupe sa takie same sprężynki,

podział w benzynówkach jest tylko na 4 i 6 cylindrowe.

Opublikowano

Cinofree to co napisales jest bardzo istotne.. jestes pewny na 100% sedan i coupe - nie ebdzie roznicy ?

nie cchem sie wtopic .. :|

po raz kolejny dzieki za pomoc :)

ps saku.. dzis juz odtsawilem auto a jest ciemno jutro lukne i napisze..

pozdro

.. 205 / 60 :!:

Opublikowano
z kolei,ja kupiłem sprężynki oryginalne od kolesia z coupe, a ja mam sedana na m-techu, tzn miałem, bo właśnie zmieniłem i wszystko gra, prócz amorów przód, są za krótkie ale i tak już trzeba było je wymienić ;P
Opublikowano
ok,teraz ja mam pytanko,mam bmw 318ti,po zalozeniu 17 przod stoi dosc wysoko i chcialbym to zmienic wsadzajac inne sprezyny ale amortyzatory zostawiajac standartowe.prosilbymo podeslanie linkow z jakimis aukcjami.aha czy po zmianie sprezyn zawias bedzie duzo twardszy??