Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może ktoś juz ten temat przerabiał i powie mi, co można zrobić.

Gdy tylko temperatura przekracza jakieś 25-30 stopni to przy opuszczaniu przednich szyb piszczy jak diabli. Kiedyś miałem Peugeota to przyjąłem to za normę w tej klasie auta, ale w bmw serii 7? troche wstyd:)

Pozdrawiam i dzięki z góry za cenne rady.

Opublikowano
może piszczy przez brud w prowadnicach , ja u siebie w e32 miałem to samo napsikałem w prowadnice WD40 i po kłopocie :mrgreen:

WD 40:mad2: to bardziej osusza jak smaruje polecal bym cos co ma zastosowanie bezposrednio do prowadnic lub zwykly smar,lecz teraz sa preparaty na wszystko,Tylko nie WD40 to jest dobre na krotka mete

Opublikowano
WD40 wpuszczasz po bokach szyb do prowadnic przez cieniutką rurkę którą dodają do WD40 w komplecie a WD40 lejesz po to by usunąć brud z prowadnic , one jak są czyste to nie będzie piszczeć a jak nalejesz co tłóustego to wyobraź sobie jak będzie wyglądać szyba jak przejedzie po takiej szynie... :cry:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Ja taż miałem coś takiego ale z szybą pasażera.

Trzeba zdjąć boczek, jak nie ma air bagów to jest prosta sprawa z rozebraniem drzwi.

Trzeba wyjąć i odczepić lampkę od spodu drzwi,

odkręcić śrubkę pod zaślepką przy klamce i

włożyć długi śrubokręt od spodu i powoli podważać tak by nie połamać zaczepów.

Potem boczek pociągnąć z czuciem do góry i poodpinać wtyczki.

Teraz trzeba odkręcić głośnik i pobawić się z gąbką tłumiącą na drzwiach mocno trzyma :mrgreen: - ale tylko od dołu trzeba oderwać.

Teraz do rzeczy:

Same nasmarowanie u mnie nic nie dało.

Nasmarowałem prowadnice wazeliną techniczną i piszczało nadal.

Pod spodem prowadnic są jednak śruby.

Poluzuj je trochę opuść szybę i jak będzie na dole to przykęć śruby.

I nasmaruj dokładnie u mnie pomogło.

Wszystko rób jak jest gorąco i szyba piszczy, żeby zobaczyć czy naprawa coś dała- jak nie piszczy lepiej nie rozbierać- ja w ten sposób rozbierałem drzwi 3x :mad2:

Acha jak będziesz składał boczek to włóż w szynę chromową do góry i ustaw dokładnie spinki w otwory i delikatnie wćiskaj a nie na chama bo połamiesz :naughty:

Czepiam się tego bo z reguły nie łamie się spinka a mocowanie w tapicerce- a tego już się nie da naprawić :(

Dopiero jak będziesz pewny że wszystkie spinki weszły w swoje miejsce to możesz użyć większej siły.

Powodzenia :)

pozdro damp

Moje BMW e38 728iA '95

moje byłe BMW e34 525i '93

e60 520i Tata

e87 120i Mama

http://www.damp479.bravehost.com

Jeżeli się nie otwiera spróbuj jutro :)