Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaobserwowałem, że moje autko niezależnie od sytuacji, pogody, itd. różnie odpala, tzn. raz trzeba kręcić rozruchem 2-3sek. a przy następnym rozruchu wystarczy 0,5-1sek, kiedy indziej odpali dopiero za drugim razem (ale rzadko to się zdarza):shock: Rano po odpaleniu zawiesza się na obrotach ok 2tys. przez parę sekund i wraca do normy!

Co to?

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
O widzisz mam podobnie. Zazwyczja zapala mi z pół obrotu ale sporadycznie dopiero za drugim lub trzecim razem (niezależnie ciepły czy zimny). Mam zdiagnozowaną usterkę sondy lambda więc może to właściwy trop.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
co do odpalania w moencie kiedy nie pali podczas krecenia rozrusznikiem sprwdz czy jest prąd na ceewce ,jerzeli nie ma to znaczy ze powoli pada kostka przy stacyjce. Jak zaczyna sie wyrabiac raz daje prad na cewke raz nie oczywiście w pozycji kręcenia rozrunika bo na wlaczonym zapłonie bedzie.