Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam interfejs diagnostyczny ( jakieś lużne 4 piny) i mam pytanko czy ktos ma jakis schemat podłączenia tego?

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
Jaki interfejs posiadasz. Czy masz całą okrągłą wtyczkę czy luźne wtyczki. Ja podpinałem sie za pomocą interfejsu TEXA za pomocą luźnych wtyczek. Jeden z nich podpinałem napewno pod pin o nr. 7 ale drugi wiem to zależy od rok samochodu. Napisz dokładnie jaki samochód dokładnie i jaki interfejs posiadasz. Jutro sprawdzę dokładnie i napisze w które piny.
Opublikowano
tak jak już pisalem sa to 4 luźne piny... (bez wtyczki okrągłej) firma mi nieznana, a wóz Compact 316i 94r

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

Opublikowano

a masz opisane kabelki ? 2 kabelki to zasilanie tj. masa i 12V , czesto to są kolory czarny i czerwony , pozniej masz 2 linie K i L , to juz różnie , podłączasz kabelki wg przeznaczenia i powinno dzialac.

http://www.diagtech.de/images/bmw_anschluss.gif

Opublikowano

pit - czy to już "cały" interfejs?

W sumie nigdzie nie widziałem schematów i jak już mam pod nosem,

to mógłbym sobie zrobić :)

Aha, a czy możesz mi powiedzieć, które programy działają z tym interfejsem?

Opublikowano
jest kabelek brazowy, bialy z pomaranczowym paskiem i bialy z zielonym ktory ma dwa bolce a program to BMW Carsoft 6.5

Opublikowano
pit - czy to już "cały" interfejs?

W sumie nigdzie nie widziałem schematów i jak już mam pod nosem,

to mógłbym sobie zrobić :)

Aha, a czy możesz mi powiedzieć, które programy działają z tym interfejsem?

nie , to tylko rozpiska pinów , zrobiłem sobie interfejs wg. jednego schematu ale nie dziala, tzn. dziala tak troche i troche nie dziala, nie udalo mi sie w kazdym razie podlaczyc do komputera samochodu i odczytac bledy , moze dlatego ze zamiast kondensatorów 1uF dałem 10uF wokoło MAX`a , schematu juz nie ma w sieci.

Opublikowano

pozwolę sobie podpiąć się pod wątek ;)

mam wtyczkę zakończoną (luźnymi) pinami:

czerwony - +12V

czarny - masa

zielony - k-line

żółty - l-line

Chcę się podpiąć do E36 325tds. Według instrukcji powyżej K-line jest 17+20. To znaczy, ze trzeba go wpiąć do obu naraz? Ale to tylko jeden (pojedyńczy) bolec :shock:

Jak to interpretować w moim przypadku?

Opublikowano

Ja się przyznam bez bicia, że nie zwróciłam uwagi, czy tam jest pusto czy nie, po prostu zapełniłam 20 :) Ale stawiam, że 17 jest pusta

Szybkim celem było skasowanie błędu poduszki i został on osiągnięty :lol:

W najbliższym czasie zobaczy się, jak dokładnie sprawuje się komunikacja między kompem a samochodzikiem.