Skocz do zawartości

Spadek mocy w upalne dni...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moca w mojej 316i. Co dziwne objawia sie to tylko jak jest goraco , auto zachowuje sie jakby mialo z 20km mniej niby slychac ze obroty rosna ale przyspieszenia zero. Mam tak w tym aucie odkad go nabylem, ponadto auto posiada intalacje gazowa. Macie jakies sugestie bo juz zaczyna mnie to wkurzac...
Opublikowano

Wyłącz klimę :)

Gorące powietrze ma mniejszą gęstość i wpływa na obniżenie mocy silnika. Jednak 20 koni mniej to może być Twoje złudzenie.

Opublikowano
też tak miałem przez zwężke ogranicza dolot powietrza do przepustnicy jak ją wywaliłem to jest ok (II generacja z mikserem przed przepływką )co do powietrza też się zgodzę zaobserwuj w lwkko wilgotny dziń kiedy jest chłodno samochód jedzie lepiej najlepiej to odczujesz jadąc z zasilaniem gaźnikowym
Opublikowano
Kiedys poruszylem ten temat ale na innym forum :8) , tak wiec jet to normalny objaw...jak ktos wyzej napisal cieplejsze powietrze jest mniej geste...dodaj do tego wlaczajace sie visco i juz troszke slabszy robi sie motor...niestety w 1.6 najbardziej to sie odczuwa...chociaz kumpel majacy 3.0 tez mowi, ze czasami ma takie wrazenie...tak wiec cos w tym jest i napewno nie masz czegos rozwalonego :roll2:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
to samo zaobserwowalem w 2 autach vento i bmw, stojac na swiatlach, jak ruszalem czulem sie jakby mnie ktos z tylu trzymał :-/ jakby połowa mocy odeszła :) moze spaliny z samochodu z przodu wypełniły swierze powietrze i nie bylo dobrego spalania ( joke )