Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema to moj 1 poscik wiec mam nadzieje ze go dobrze założyłem :)

Mam compakta i w drzwiach kierowcy dzwonila mi szyba jak byla opuszczona do tego stopnia ze jak zamykalem drzwi to mialem wraznie że zaraz sie złamie. Rozebrałem dzrwi i widac ze prowadnica na dole delikatnie dotyka szyby i ze byla delikatnie było coś "robione" (wyglada to jakby ktos srubokretem kant ruszał) musze kupic nowa? aha i czy w prowadnicy nie powinna byc jakas uszczelka albo cos? szyba moze tak sobie szyba siedziec miedzy 2 blaszkami? Jak ja podniose do polowy jest git i nie dzwoni bo nie styka sie z prowadnica...

moze ktos wie jak temu zaradzic :)

pozdro

Opublikowano
ona jest w prowadnicy na zatrzaski,miedzy blachą z prowadnicy i szybą jest cos w rodzaju hermetyku,tak jest przynajmiej u mnie,mam sedana
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jak energy powiedzial powinna byc uszczelka.ja tez mialem ten problem,uszczelka lezala sobie spokojnie na dnie drzwi.zamykasz szybe myziasz szyne np.silikonem i wsiskasz(nie pamietam czy bardziej wystajaca strona ma byc do wewnatrz czy na odwrot.gdy ja wcisniesz trzeba ja przesunac do gory,pilnujac zeby szyba znalazla sie w jej srodku.ja mam problemy z przedmimi szybami i odchodzacymi boczkami.jakis debil ja malowal,jak bym go zlapal to bym powiesil za j... popierniczyl szyby,tapicerke i pomaowal niedaj cie boze.tak to malucha se mogl pomalowac :evil: