Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problemik z maglownicą (BMW E36 320i 1991r)oczywiście w opcji szukaj szukałem i troszkę się dowiedziałem ale do rzeczy mój problem polega na tym że zaczęła mi ciężko kierownica chodzić wyczytałem że na maglownicy jest śruba do regulacji oczywiście zaraz kombinowałem z tym że śruba ta była juz okrągła ktoś przedemna ją kręcić musiał co prawda troszkę ją dokręciłem i było lepiej po czasie znowu ciężko kierownica chodzi jedzie się tak jak by zbieżność była rozwalona a kierownica do tego nie odbija, nadmienię że z maglownicy nie mam żadnego wycieku i płyn jest stabilny zero ubytku czy jest możliwa wymiana tej śruby do regulacji? czy kręcąc ta śrubą rozwalam zbieżność? czy teraz opcja najdrastyczniejsza czy czeka mnie wymiana maglownicy. jeśli ktoś spotkał się z ttakim problemem proszę o poradę będę wdzęczny
Opublikowano
Może nie pomogę Ci zbytnio, ale zamiast zakupu rozważ możliwość regeneracji magla. Ja zapłaciłem za regenerację 250 zł (z przesyłką) i przynajmniej wiem, co mam. No, chyba że chcesz kupować nową.
Opublikowano
wyczytałem że na maglownicy jest śruba do regulacji oczywiście zaraz kombinowałem z tym że śruba ta była juz okrągła ktoś przedemna ją kręcić musiał co prawda troszkę ją dokręciłem i było lepiej po czasie znowu ciężko kierownica chodzi jedzie się tak jak by zbieżność była

Dzis bylem u mechanika wymienialem plyn we wspomaganiu i powiedzial mi odnosnie tej sruby: "mozna ja dokrecic ale jak zacznie sie juz dokrecac tak po jaims czasie zaczynaja pojawiac sie luzy i juz nigdy w 100% dobrze nie bedzie" ona nieby jest do regulacji ale lepiej sie do niej nie zabierac

Opublikowano
A gdzie Ci zregenerowali za 250zl??

Jak mozesz podaj jakis namiar.

Ja korzystałem z tego zakładu:

http://maglownice.polskareklama.pl/index.php?pozycja=kontakt

Ale nie gwarantuję, że w Twoim przypadku cena będzie taka sama. Ja akurat mam do Łodzi 70 km, więc nie jest tak daleko. Czy się opłaca magiel z Wawy wysyłać - nie mam pojęcia. Tak czy siak, poszukaj w google, tak jak ja zrobiłem, może też zmajdziesz tanio, a bliżej.

U mnie magiel po regeneracji chodzi ok, chociaż w sumie nie zrobiłem na nim strasznie dużo - chyba coś koło 2 tys. km.