Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow.

Czy aby napewno tyle kosztuje pompa do ABS-u rocznik 97?

Pytalem dzisiaj w sklepie i gosc tyle krzyknal.Az zaniemowilem :jawdrop:

I druga rzecz,a mianowicie kontrolki od ABS i ASC nie gasna,ktos powiedzial ze to pompa ale nie jestem pewien.Wszystko wporzadku jest przy hamowaniu.Sam nie wiem co jest,czy to czujniki,czy na przewodach cos nie tak?

Doradzcie,dzieki!!

Opublikowano
Podłącz samochód pod komputer i będziesz wiedział co jest zepsute, każdy kto logicznie myśli zrobił by tak. Może być tak, że zepsuty jest któryś czujnik ABS'u na kole.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
tak taka cena jest normalna dla orginalnych czesci BMW dlatego nie kupuje sie nowych :) tylko uzywki mi w AC BMW za sonde lambsa powiedzieli 1200 czy 1600zl teraz juz nie pamientam gdzie nowa uniwersalna bosha kosztuje 80zl i gdzie rozmawialem z fachowcem co 15lat zajmuje sie bmw powiedzial jak najbardziej taka sonda moze byc ale nie poleca bosha bo ma duzo reklamacji poleca NKG czy jakos tak :)
Opublikowano

Kolega BorysKrystian chyba nieuwaznie przeczytal moj post.Gdyby chodzilo o sama lampke ABS-u to nie pisalbym o pomoc.

Poza tym od tego jest to forum aby pierw upewnic sie czy ktos mial juz taki problem i ewentualnie go rozwiazal :mrgreen:

Na kompa mialem zamiar pojechac w przypadku kiedy nie otrzymalbym konkretnej odpowiedzi.

Tak czy inaczej dzieki za podpowiedzi,pozdrawiam.

Opublikowano

Posiadam pompę ABS w cenie 45 zł.

Jak coś pisz maila na: k.piotrekk [małpa] gmail.com

Opublikowano

a ja powiem ci tak jak masz jechac na kompa gdzie podepnie ci kabelek na 5 min i skasuje 50zl+ zwykly kowalski na zwyklym warsztacie bo AC BMW to tylko 170zl za to bierze kup sobie interfejs na allegro ktory kosztuje 60 80 zl co pokaze ci bledy skasuje je skasuje inspekcje itd program sciagniesz do tego bez problemy z netu i bedziesz juz mial na zawsze tak dlugo jak bedziesz mil bmw bedziesz potrzebowal podepniesz sprawdzic co nie tak jedyny problem jaki mozesz miec to komputer masz laptopa nie masz problemy o ile ma port COM masz garaz pakujesz pc i tez to zrobisz :) ja osobiscie teraz bawie sie iterfejsami i sama obskuga jest banalnie prosta Pozdrawiam

P.S kolega ma bmw jemy tez zrobisz test na kompie na bledy i juz flaszka zarobiona