Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moiom 520 poniewaz jej odbija i czasami chodzi jak ciagnik telepie calym autem oraz mam wrazenie jakby chodzil niena wszystkich garczkach poradzcie cos chlopaki
Opublikowano
jak trzesie calym autem to zobacz czy czasem poduszek od silnika nie masz pozrywanych ??
Opublikowano
ale nieoto chodzi bo chodzi mi o silnik jak chodzi jakby na kilku garach a jak chodzi normalnie to nic nieczesie i jest wszystko ok
Opublikowano
Ja mialem podobnie. Najpierw stukało mi cos w silniki ( takie klepanie) chyba któryś zawór, i potem padł mi jeden cylinder, autko zaczelo byc wtedy bardzo zarłoczne na paliwo, pracowalo wlasnie jak traktor, maska cała drzała, a i we wnetrzu bylo to czuc. Czekalem wlasnie wtedy na pieniadze i chcialem zrobic remoncik silnika..jednak nie zdazylem. Silnik pewnego poranka padł... i pomyslalem ze nie ma sensu sie w to bawic, wiec wyminiłem cały silnik. I teraz jest loozik. Tylko teraz nie moge zapomniec o regulacji zaworów..;) Ten chce miec w calosci;)
Opublikowano
i sadzisz ze to przesto bo caly czas tak niejest raz chodzi luks a rac odbija a wlasnie czy ma znaczenie ze auto narazie stoi calymi dniamu na placu tylko czasami go odpale i przejade bo aktualnie szykuje autko na tuning schow tylko do silnika jeszcze nie zajzalem bo zaczelem od budy
Opublikowano
wiesz..ja sie nie znam na tym tak dobrze, młody jestem w te klocki. Ale przydałoby sie zeby ktos rzucil w jakims warsztacie na to okiem. Bo jak szkoda silnik tak katowac i niszczyc go ja cylinder sie wylacza to wlacza itp. Poza tym pewnie pali wiecej. A od tych drgan to jeszcze plastiki sie wyrobią i potem będą trzeszczec. Odwiedź mechanika;)
Opublikowano
rozmawialem z znajomym co ma E30 na podobnym silniku i powiedzial ze czasami tez tak ma i mowil mi ze to moze byc swiece i sterowanie albo paliwo albo wlasnie zawory a wy jak myslicie ????
Opublikowano
witam. a kolega sprawdzal olej, bociany - to typowy objaw zaniedban m50 :mad2: elektronika nie sluzy tylko do jej resetowania, a co kolega mial podobnego w e30 ??
Opublikowano
witam najlepiej to sprawdzić sonde lambda pewnie kończy swój żywot ona steruje dawką paliwa i jak zaczyna warjować to auto właśnie tak dziwnie chodzi
Opublikowano
Nic nie kombinuj poprpostu wymien swiece,ten silnik lubi miec wszystko zgodnie z normami.Swiecy na ''oko'' nie sprawdzisz tylko na urzadzeniu cisnieniowym ,czasami pomaga piaskowanie.Osobiscie nie polecam,robota podwojna a efekt krotkotrwaly.pozdrawiam.