Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , swieci mi sie oil seriws, mam juz przejechane 12 tys wiec juz czas na zmiane najwyzszy. Natiomiast jestem umowiony w przyszym tygodniu dopiero. Dzisiaj mam przez soba trase 300km i zastanawiam sie czy musze kasowac serwis? czy cos sie stanie jaj ju zapali sie ta ostatnia dioda na pasku? Czy to tylko jest w celach informacyjnych?
Opublikowano
Jak skasowac to wiem. Natomiast chce skasowac przy wymianie oleju. Czyli nic sie nie stanie tak naprawde ?

Nie panikuj :mrgreen: silnik Ci tylko zgaśnie jak się zapali czerwona kontrolka :lol:

Oczywiście żartuję, jak koledzy wyżej napisali to tylko informacja dla Ciebie że powinieneś wykonać wymianę oleju o ile robisz ją zgodnie ze wskazaniami kontrolek.

Nie wszyscy tak robią, ja np wymieniam równo raz do roku bez względu na kontrolki ( robię w granicach 10 tys km rocznie ).

Opublikowano

Bez żarówy - wystarczy sam kabel. 20cm miedzianego przewodu o średnicy 2mm.

1.Odnajdujesz w złączu diagnostycznym piny 7 oraz 19

2.wkładasz końce kabla do obydwu dziur

3.przekręcasz stacyjkę (ale nie zapalasz samochodu)

4.czekasz z pare sakund - aż zapalą się zielone diody

5.wyjmujesz kabel i parę dyszek zostaje na piwo.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach