Skocz do zawartości

Carsoft 6.1.4 Ile testow wam robi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jesli moge przetestowac tylko 3 moduly (DME/DDE, EGS i BC/MID) reszta nie odpowiada, czy to wszystko jest w porzadku i tak moze byc ze moja bunia tylko na tyle pozwala czy powinienem spodziewac sie odczytu wiekszej ilosci testow?

Aha, przy tescie "Airco" program sie wiesza, czy to normalne?

Carsoft 6.1.4, interfejs http://www.allegro.pl/item194587096_interfejs_do_opel_97_2004_bmw_87_2004_vag_92_2004.html

Co z tymi bledami, powinienem sie niepokoic? Czy raczej sprobowac je wyeliminowac bo to cos groznego? Zauwazcie ze przy pierwszy tescie wyswietla ze to 525i ?? What the fouck?

E34 520i z 1990r Automat z Klima

Klik zeby powiekszyc.

%5B534%3A480%5Dhttp%3A//images12.fotosik.pl/89/457c89a1cb8aba9a.jpg

Opublikowano
a jak to podłaczyles?? bo tak jak np. w E39 trzeba wpiac pod Kline I Lline do tego samego PINU i wtedy mozna diagnozowac inne typy modułów. Choc pamietaj ze ten inteefejs na moje oko jest tak na 89% komp. z org. inter. CARSOFT. mnie nieraz jeden moduł nie czyta i np za 5 razem odczyta ABS a pozniej znowu mam ZONKA i za jakis czas znowu odczyta. I tak jestes do przodu 80 zeta bo ja dalem za swoj 199 :D
Opublikowano
a jak to podłaczyles?? bo tak jak np. w E39 trzeba wpiac pod Kline I Lline do tego samego PINU i wtedy mozna diagnozowac inne typy modułów. Choc pamietaj ze ten inteefejs na moje oko jest tak na 89% komp. z org. inter. CARSOFT. mnie nieraz jeden moduł nie czyta i np za 5 razem odczyta ABS a pozniej znowu mam ZONKA i za jakis czas znowu odczyta. I tak jestes do przodu 80 zeta bo ja dalem za swoj 199 :D

Interfej podlaczam wg ponizszego schematu

Czy powinny pujsc mi wszystkie testy?

Testy robicie na wlaczonym silniku czy jak?

Pin 17 mam pusty (jak i kilka innych)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images11.fotosik.pl/81/7b0761c95baec61c.jpg

Testy robicie na wlaczonym silniku czy jak?

Opublikowano

tak , najlepiej jest robic na wlaczonym silniku bo na samym zaplonie to szybko poleci akku.

Do PIN 20 wpinasz K a jezeli chcesz robic inne testy testy lub programowac modul ZKE to do 20 wpinasz kabel L LINE. Tak przynajmniej u mnie to dziala ale ja mam CARSOFTA 6.5. byc moze 6.1 nie czyta dokladnie wszystkich modułow. pamietaj tez ze nie jest to taki interfejs jak maja w ASO za 10 tys .

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Pawelkrak, wyczytałem, że zakupiłeś jakiś czas temu interfejs. Ja przymierzam się do zakupu interfejsu: http://www.allegro.pl/item266331808_interfejs_diagnostyczny_bmw_carsoft_1987_2006.html

Moje pierwsze pytanie: Czy to może to samo co Ty kupiłeś?

2. Gość deklaruje, że w zestawie znajduje się kabel z wtykiem okrągłym. Jak zatem przekładać rzeczone K i L line między pinami 17 i 20? Czy trzeba ciąć przewody przed tą okrągłą wtyczką?

3. Czy można podłączyć się jednocześnie do OBD2 i okrągłego gniazda czy albo jedno albo drugie?

Do PIN 20 wpinasz K a jezeli chcesz robic inne testy testy lub programowac modul ZKE to do 20 wpinasz kabel L LINE.

Mam jeszcze kilka pytań odnośnie podłączania. Widzę, że 20 pin jest tu kluczowy.

1. Co w takich układach z pinem 15?

2. Czy pin 20 mostkujesz z jakimś innym pinem np. 17?

3. Czy jak K jest w 20 to jednocześnie L ma być w 15, w 17 czy w ogóle odłączony?

Sorka za taki nawał pytań ale mam nadzieję, że je usystematyzowałem. Przekopałem forum na temat carsofta i muszę jakoś uporządkować wiedzę :)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Hazell
Hazell
Opublikowano
Witam,

Pawelkrak, wyczytałem, że zakupiłeś jakiś czas temu interfejs. Ja przymierzam się do zakupu interfejsu: http://www.allegro.pl/item266331808_interfejs_diagnostyczny_bmw_carsoft_1987_2006.html

Moje pierwsze pytanie: Czy to może to samo co Ty kupiłeś?

2. Gość deklaruje, że w zestawie znajduje się kabel z wtykiem okrągłym. Jak zatem przekładać rzeczone K i L line między pinami 17 i 20? Czy trzeba ciąć przewody przed tą okrągłą wtyczką?

3. Czy można podłączyć się jednocześnie do OBD2 i okrągłego gniazda czy albo jedno albo drugie?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam

sam kupilem ten zestaw i u mnie nie bylo wtyczki jako takiej tylko po prostu kable [do obydwu wejsc] z dorobionymi koncowkami i wpinasz kazdy kabel osobno wg instrukcji

Opublikowano
do obydwu wejsc

Czyli do Okrągłego gniazda i do OBD2?

Czy działa Ci wszystko jak należy?

Faktycznie gość nie pisze o wtyku tylko o kablu. Ale nie wyobrażam sobie podłączać samych kabli do OBD2.

Czy możesz podesłać cytat z instrukcji i podłączaniu kabla do okrągłego gniazda?

Pozdrawiam

Hazell
Opublikowano
do obydwu wejsc

Czyli do Okrągłego gniazda i do OBD2?

Czy działa Ci wszystko jak należy?

Faktycznie gość nie pisze o wtyku tylko o kablu. Ale nie wyobrażam sobie podłączać samych kabli do OBD2.

Czy możesz podesłać cytat z instrukcji i podłączaniu kabla do okrągłego gniazda?

Pozdrawiam

tak - do obydwu gniazd masz kable i instrukcje jaki kabelek do jakiej dziury :)

co do instrukcji to daj mejl to ci pozniej wysle razem z obrazkami - jednakze u mnie zeby sprawdzic niektore moduly trzeba zamieniac niektore kabelki miejscami tak jak to wczesniej bylo opisane przez pawelkrak

pozdr