Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos mi moze doradzic czy kupic nowy alternator czy dac do regeneracjy stary, bo wlasnie mi sie popsul i auto ciagnie prad z aku :(

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Takie pytanie niedoswiadczonego, jak poznales/poznac ze alternator jest zepsuty? Czy da sie to w jakis sposob sprawdzic np amperomierzem? bo np w stanie spoczynku akumulator ma 12.4 volta , a przy zapalonym motorze ma 14.1 chyba , czy 14, Takie sa odczyty u mnie. Dodam ze mam problem z czarnym ekranem navi ... i nowy akumulator ehh.
Opublikowano
Dzieki zbigniewst, jutro sprawdze przy max oswietlniu ale raczej bedzie ponizej 14. Czy to nie dobrze ?

witam...jakis czas temu mialem problem z ładowaniem.i alternator zmienialem i probowalem roznych sposobow i zmienialem praktycznie wszystko co moglo by miec z tym zwizek-no i nic.znoajmy mi polecil goscia co robi tylko alternatory(ładowania w samochodach) no i on wreczcie doszedl ładu.ale nie do tego darze.on mi powiedzial ze norma w ladowani zaczyna sie od 13.9 a konczy max 14.4v

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i