Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 730 e-32. na wolnych obrotach kiedy silnik się nagrzeje pali się ciśnienie oleju i pisze oel druk sensor. jaki olej wlać żeby się nie paliło???

Opublikowano
Sprawdz czy samochod nie bierze ci oleju :D . OELDRUCK SENOR znaczy czujnik oleju nie dziala nie podlaczony. O niskim cisnieniu mowi napis OELDRUCK MOTOR - za niskie cisnienie oleju natychmiast wylacz silnik.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
zrobiłem trasę jakieś 300 km. i oleju nie ubyło. myśle że gdyby czujnik był odłączony to odrazu po zapaleniu silnika wyskakiwałoby oeldruk sensor
Opublikowano

Teoretycznie słabe ciśnienie oleju może byc spowodowane wieloma czynnikami

1.Filtr oleju - jak dawno był zmieniany - zmień go bo mogło dojśc do takiej sytuacji, że się przytkał.

2.Za niski poziom oleju - sprawdź i uzupełnij.

3.Zatkana któraś z magistral natryskowych na wałek rozrządu, badź zatkany któryś z kanałów olejowych w bloku silnika.

4.Czujnik ciśnienia oleju może wymagac wymiany.

5.Ostatni wariant to umierająca pompa oleju.

To sa potencjalne źródła Twojego problemu.Na odległośc naprawde trudno mi powiedzieć, która usterką wystąpiła u Ciebie.

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

podobno auto było wcześniej przegrzane to po pierwsze. po drógie to poprzedni właściciel zalał silnik beznadziejnym minerałem... podejrzewam że paneweczki siadają. i tu by była odpowiedż że jak olej się rozrzedzi na gorącym silniku to ciśnienie sie zapala.

Dlatego czym go zalać??? Gęstym minerałem czy semi syntetykiem?

Opublikowano
witam.kolea mial ten sam problem w 525i.sprawdz czujnik...u niego pasek go przeceiral nie wiem gdzie jest czujnik w 730 ale najpierw to sprawdz....a co do oleju to polecam BP VISCO 3000...tj pol syntetyk wysokiej klasy

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
ale jak by to byly panewki to moim zdanie nie wyswietlał by sie komunikat "OELDRUCK SENSOR"zmien najpierw czujnik a potem zobaczysz co sie bedzie dzialo

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam wymieniałem uszczelke pod miską silnik jest zalany nowym olejem 10w40 kontrolka od ciśnienia oleju nie świeci sie co może być przyczyna? :D
Opublikowano
wytłumacz jakoś lepiej , bo chyba jak się nie pali kontrolka oleju to dobrze ! chyba że chodzi Ci o to że się nie zapala...jeśli tak to mogłeś uszkodzić czujnik...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Tak kontrolka sie nie zapala nawet na włączonym zapłonie przy przekręceniu kluczyka w pozycje 2 kontrolka powinna świecić po uruchomieniu powinna zgasnąć a ona w ogóle nie świeci czy czujnik od poziomu oleju ma coś do tego bo go odkręcałem może uszkodziłem? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam!!
Opublikowano
albo żarówka !!!!! zrób test zegarów! przytrzymaj bodajże lewy przycisk na zegarach i przekręć stacyjkę w poz. 2 to będziesz widział które kontrolki działają!!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
albo żarówka !!!!! zrób test zegarów! przytrzymaj bodajże lewy przycisk na zegarach i przekręć stacyjkę w poz. 2 to będziesz widział które kontrolki działają!!!!

Próbowałem robić ten test ale nie działa :cry2: Mam jeszcze pytanie, w którym miejscu znajduje się czujnik ciśnienia oleju?

Opublikowano
Dobrze prawisz Pietro w głowicy parę osób wprowadzało mnie w błąd mówiąc że pod jakąś puszką ale już znalazłem Wielkie dzięki :clap: Pozdrawiam!!!!