Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym was prosić o pomoc. Mam e39 530d z 2002r. W aucie jest urwana kostka ktorą sie wpina do czujnika cisnienia klimatyzacji. Teraz kupilem nowa kostke i chce to polaczyc tylko jest problem do nie wiem do ktorego pinu ktory kabel mam polaczyć. Na kostce otwory oznaczone sa kolejno numerami 1,2,3. I ktory kabel teraz do ktrego podlaczyc. Ma ktoś moze jakis schemta? Każdy z kabli jest w innym kolorze.

Pozdrawiam.

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano

Nikt nie będzie wiedział? Może mógłby ktoś (posiadacz takiego modelu) sprawdzić jaki kolor jest podłączony pod dany numer w kostce. Jest strasznie gorąco, a ja nie mam przez to klimy. Boję się podłączać na chybił trafił. Tą kostkę można łatwo wypiąć i sprawdzić na niej poszczególne kolory kabli. Mówię o tej kostce co wchodzi do czujnika ciśnienia (skraplacza chyba jak inni to nazywają).

To jest ta kostka oznaczona nr 15 na schemacie.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=64_0686&hg=64&fg=60

Dziękuję.

Opublikowano

Typer dziękuje za odpowiedź.

Klima podłączona i działa. Martwi mnie jednak niewłączający się wentylator chłodnicy klimy. Pojechałem nawet na komputer i na carsofcie wywaliło błąd numer 0480 Elektro ventitante czy jakoś tak więc chyba sprawa jest jasna.

Qrde czeka mnie więc kolejny wydatek i rozkręcanie całego przodu.

Nie wiecie może czy można jeździć bez tego wiatraka, tzn jak się nie włączą? Może się coś stać? Niektórzy ponoć tak jeżdżą i nic się nie dzieje.

Pozdrawiam.