Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć! Pytanie dotyczy zbiorniczka wyrówn. to znaczy płyn wylewa się z dosyć nie typowego miejsca. Patrząc na zbiornik od przodu samochodu pomiędzy korkiem, a podszybiem jest otwór o małej średnicy (prawdopodobnie do spływania płynu jeżeli wyrzuci korkiem) płyn leci małym ale dosyć mocnym strunieniem. tylko że napewno nie wyrzuca przez korek(góra zbiornika jest sucha). Czy to moż być pęknięty zbiornik, czy to normalne?
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano
Płyn powinno wyrzucać wężykiem od nadmiaru, chodzi mi o to, że on się nie wylewa przez ten wężyk, tylko z tego otworu w zbiorniczku. Czy to może być zbiornik pęknięty?
Opublikowano (edytowane)
sorki,moj poprzedni post był do innego tematu,ale nie bardzo wiem jak go tam przenieść :modlitwa: Edytowane przez TOMAS TDS
Opublikowano
Jeżeli chodzi o uszczel., bądź głowice to sprawdzał mechanik i nie wykazało żadnych przedmuchów. W serwisie BMW powiedzieli że jest w zbiorniczku jakiś dodatkowy zawór i on przepuszcza. Czyli zbiornik do wymiany.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak zwykle prosze o pomoc i znowu układ chłodzenia. Od niedawna mam e34 525 TDS. Od kilku dni sprawa wygląda następująco. Przy chłodnicy z miejsca gdzie znajduje się cieniutki wężyk idący do zbiorniczka wyrównawczego (węzyk od "strumyczka") ucieka mi płyn. Nie jest to wielki ubytek i z regóły jego nasilenie następuje dopiero po chwili od zgaszenia motoru. Węzyk został wymieniony, obejmy też ale objaw pozostał. Silnik osiąga normalną temperaturę i ją trzyma, węże są twarde ale można je ugnieść tak mniej więcej na ok. 1cm, ogrzewanie ok, pompa niedawno zmieniona na nową. Objaw występuje dopiero po otwarci dużego obiegu. Na krótkich trasach nie występuje.

Co może być, pęknięta chłodnica (raczej mi się nie wydaje), może korek od zbiorniczka wyrównawczego???