Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. świeci mi się cały czas kontrolka inspekcja (czerwona i pomarańczowa) nawet jak nie ma kluczyków w stacyjce.

Probowałem kasowa ale to nic nie dało.

Opublikowano

Odłączenie wkumulatora niewiele da gdyż w zegarach są akumulatorki które podtrzymuja pamięć.

Musisz rozkręcić zegary i tam wylutowac te akumulatorki. U mnie wskaźniki wariowały co się okazało => Na płycie czołowej były zimne luty, odessałem starą cynę zalutowałem na nowo i jak ręką odjął.

Pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano

Witam

Proponuje sprawdzic akumulatorki w zegarach miałem to samo, czerwona i zołta kontrolka swieciły nawet po wyjeciu kluczyka inspekcja równiez.

Problemem jak sie okazało były akumulatory i przerwa w druku na płytce spowodowana kkreceniem w nia wkreta (uwazaj przy składaniu 2 rodzaje wkretów krutsze i dłuzsze pamietaj które gdzie były wkrecone)

Opublikowano
i jeszcze jedno nie zapomnij o skasowaniu inspekcji a jak to zrobic to poczytaj forum o tym juz kilkanasie postów było napewno :wink: a i sorka za błedy w poprzedniej podpowiedzi wybaczcie :modlitwa:
Opublikowano
Miałeś racje "kora" :modlitwa: Zmieniłem na akumulatorki na nowe 2400mAh i skasowałem inspekcję teraz świecą wszystkie na zielone. Dziękować za pomoc. :lol:
Opublikowano
hehe jak potrafie to pomoge :D a moze i mi ktos kiedys pomoze po to jest to forum pozdrowienia dla wszystkich miłosników BMW