Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hmm, właśnie dziś odpinałem kostkę od tego czujnika i teraz po przejechaniu około 2 kilometrów dopiero gaśnie mi kontrolka air bagu, i co z tą kontrolką zrobić? :mad2:
Opublikowano

Z tego co sie orientuje jest to czujnik...ktory zbiera informacje na temat pulsu i wagi kierowcy...zbiera informacje po to zeby przed uderzeniem w jakis obiekt wystrzelic fotel z kierowca przez szyberdach :D....Gorzej jak ktos ma na korbke bo nie zdazy sobie otworzyc..i moze zrobic sobie ziaziu ;).

A tak na powaznie to jest do airbagu na 100% to taka smieszna mata ktora wykrywa obecnosc kierowcy i uzbraja poduche - tak jak poprzednik pisał...>Czesto sie psuje.....np w e39 to stała awaria....a w e34 nei bo nie bylo to standardem :)....Koszt tego czujnika okolo 200zl.Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Z tego co sie orientuje jest to czujnik...ktory zbiera informacje na temat pulsu i wagi kierowcy...zbiera informacje po to zeby przed uderzeniem w jakis obiekt wystrzelic fotel z kierowca przez szyberdach :D....Gorzej jak ktos ma na korbke bo nie zdazy sobie otworzyc..i moze zrobic sobie ziaziu ;).

A tak na powaznie to jest do airbagu na 100% to taka smieszna mata ktora wykrywa obecnosc kierowcy i uzbraja poduche - tak jak poprzednik pisał...>Czesto sie psuje.....np w e39 to stała awaria....a w e34 nei bo nie bylo to standardem :)....Koszt tego czujnika okolo 200zl.Pozdrawiam.

hehe tak jak w mysliwcu dach sie otwiera i bummmm lecisz w eter

zmien czujnik i bedzie ok ale sproboj wczesniej na kompie to zlikwidowac raz pomaga i juz masz spokoj a raz nie pomaga tak jak mi hehe

pozdrawiam

chyba ze najtanszym spospobem "NA PRZYZWYCZAJENIE" JĄ wez hehehehe

Opublikowano
hmm, ja dziś tylko podmieniłem na chwilę fotel pasażera, później spowrotem wstawiłem ten fotel co miałem, i co to teraz oznacza że ona gaśnie dopiero po 2 km ? :doh:
Opublikowano

no a co ! BMW jest jak mysliwiec....Nie zapominajcie skad sie wzial znaczek....Kiedys BMW robilo silniczki do samolocikow :D jednak cos z samolotu tez ma.......Hmmm z mocniejszym silnikiem to w sumie lata :D.

Pozdro dla maniakow .

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Koszt tego czujnika okolo 200zl.Pozdrawiam.

I to akurat najmniejszy ból. Problemem jest dostanie się do tego czujnika - trzeba cały fotel wybebeszyć. Przynajmniej tak twierdził mój mechanik, i chciał za to 3 godziny robocizny policzyć. Nie wiem czy faktycznie tyle się schodzi z tym, ale widziałem gdzieś instrukcje wymiany, i raczej nie chciałbym sam się w to bawić.

U mnie dodatkowo elektryka fotela pasażera częściowo padła - jedna strona się podnosi, a druga zostaje w miejscu. Chyba za jednym zamachem każę im naprawić i to i czujnik, bo i tak muszą fotel rozbierać.