Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zepsuty szyber...Próbowałem naprawić ale nic z tego.Nie da się go już zsynchronizować na tyle aby odpowiednio w każdym poziomie pracował, dodatkowo połamane są pewne plastiki więc muszę zakupić nowy.Ten był ręczny tj. na korbkę.Czy mogę zamontować elektryczny?Co będzie potrzebne?Czy po prostu w miejsce korbki wejdzie wtedy silniczek z całym panelem.Gdzie wogóle mogę pytać o używany szyber.Obojętne ręczny czy elektryczny.Jaka może być jego cena.Proszę o pomocne rady.Dzięki.Cześć.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

Pytanie w jakim aucie?

Ja bawiłem się szyber dachem i naprawiłem już kilka z nich w E-36 to kwestia naciągnięcia drutów. Co do plastików to można je kupić w Serwisie

• 1 rok później...
Opublikowano

mam pytanie czy ktoś grzebał się przy szyberdachu jeśli tak to potrzebuje kliku porad:

jak rozebrać podsufitkę oraz na co zwrócić uwagę w mechanizmie szyberadchu?

Problem mój z szybrem jest następujący pod czas jazdy szumi mi z niego nie domyka się tzn. z przódu z lewej strony szybra jest szczelina a tył szybra jakby opadł bo nie jest na tej samej wysokości co dach.

proszę o porady a może ktoś zna kogoś kto to naprawia w okolicach Białegostoku.

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano

haj, uczestniczylem kiedys w naprawie elektrycznego-podwojnego(kombi)-trzeba bylo dokupic kilka czesci z serwisu wszystko dokladnie wyczyscic i zlozyc dobry mechanik sobie z tym poradzi, niestety niewielu ma ochote tego sie podjac bo jest troche dlubaniny.

koszt uzywanego tez jest spory-kiedys chcieli okolo 1000zl, takze w zaleznosci co jest popsute(trzeba rozebrac i ocenic temat) naprawiajac moze wyjsc o wiele mniej i przy okazji wiesz co masz, a uzywka nie wiesz co trafisz + montaz

do elektrycznego dochodzi napewno modul sterujacy i panel, silniczki...

ja osobiscie bym staral sie naprawiac Twoj mechaniczny

nara

Opublikowano

te spirale oznaczone nr 3-odpowiadaja one za otwieranie i zamykanie szybru przesuwajac sie za pomoca korby badz silniczka

spirale musza byc ustawione tak zeby szyber pracowal rowno

pod silniczkiem, albo korbą te spirale widac nalezalo by delikatnie jedna z nich przesunac tak zeby jej nie uszkodzic

w przypadku jak masz uszkodzone spirale badz plastiki, albo gdy w srodku mechanizmy sa "brudne" i cieszko chodza to trzeba wszystko wyczyscic i ponaprawiac

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Ja mam troche inny problem;

gdy naciskam na przycisk otwierania słysze tylko lekkie pukniecie silniczek tylko drgnie , ale dach sie nie otwiera , wczesniej tak sie działo ale za 2-3 razem zaskakiwał i było ok.

Miał moze ktos podobny problem?

pozdrawiam

Romek

Wrocław