Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Bmw 320 24 v 92 r. brak mocy , błędów w sterowniku brak ,ale zastanawia mnie świecący się CHECK na desce wskażników (pod wskażnikami prędkościomierza) zaświeca się po odpaleniu i po około 20 s. gaśnie nie występuje to zawsze ,czy ona sygnalizuje o nie sprawności silnika ,no ale błędów w sterowniku nie ma (sprawdzane euroscanem )wszystkie parametry w normie ! Może ktoś miał podobne objawy Dzięki pzdr
Opublikowano
pod zegarami check sie zaswieca na te 20 sekund i potem zawsze gasnie. Dokladna usterke powinienes wtedy sprawdzic na OBC. Moze to byc spowodowane np ze zarowka ktoras nie dziala np przez zly styk i przez to nie zawsze masz ten komunikat check.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Zauważyłem że zaświeca się wtedy jak jest obciążenie ,np włącze światła ,ogrzewanie szyby ,silnik nie pracuje ,wystarczy że włącze zapłon razem z światłami i się zapala ,czyli usterki silnika odpadają ,ciśnienie paliwa sprawdzone ,i resztę czujników ,zostaje przepływka ,zdjąłem siatki przed i za nią i przemyłem troszkę lepiej , sterownik silnika to motronic 3.1 ,sprawdzę jeszcze rozrząd , sprawdzałem wskazania przepływki miernikiem według autodaty ,troszkę się różnią ,prawie jestem pewien że to przeywka ,najlepiej byłoby podmienic ,tyle że nie mam takiej możliwości ,Są wogule jakieś zamienniki przepływki boscha w przystępnej cenie ? Dzięki pzdr.
Opublikowano
To już wiem że ta kontrolka nie ma nic wspólnego z silnikiem,a autko jak muliło tak muli ,podczas przyśpieszania idzie do przodu nie ruwomiernie , Czy naprawdę nikt nie wie czy są zamienniki przepływek do bmw ,bo nowa orginalna :shock: to kupa kasy ,jak wypnę przepływkę to prawie nie czuję różnicy w mocy Dzięki pzdr
Opublikowano
Witam.Dobrze Ci koledzy mówią bo lampka check zapala się w każdej BMIE.Powiem krótko moja rada na jakiekolwiek niescisłości to podepnij go pod komputer.
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@
Opublikowano
ale nie rozumiesz ze lampka moze tylko mrugnac i juz wyskakuje check. Nawet jesli pozniej dalej dziala ta lampka. To taki przyklad. Wiec jak wyskoczy check to wylacz samochod i zapal ponownie. ZObaczysz czy znowu wyskoczy check. POdlaczenie pod kompa raczej nic nie da. Chyba ze akurat wychwyci ten moment jak dany problem wyskoczy.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl