Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czuje u siebie cos takiego jakbym mial gumowy uklad napedowy. Odpuszczam noge z gazu i po chwili jakby delikatne szarpniecie. Podobnie przy dodawaniu gazu.

Co to jest? Element nr 1 na ponizszym rysunku do wymiany?

Puduszki pod silnikiem?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/3464_p.png

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano

Nygus Słyszałem już od kilku użytkowników beemek że jeśli autem szarpnie po ujęciu nogi z gazu to świadczy że silnik jest w dobrym stanie i ma dobrą kompresję.(Nie wiem na ile są to prawdziwe informacje). Przy gwałtownym naciśnięciu na gaz też czuć szarpnięcie to normalne.

Poduszki pod silnikiem raczej bym wykluczył.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Tez to mialem TO SAMO i okazalo sie ze jest to kolo dwumasowe po wymienieniu wszystko wrucilo do normy takie kolo kosztuje nowe od 1500 do 2000 tys :jawdrop:
Opublikowano

Witam!

Ostatnio przy wymianie sprzegla okazalo sie ze mam lekkie (wzery :( ) lub male rysy jak kto woli w kole zamachowym(dwumasy nie mam) ale dokonalem tak czy siak wymiany sprzegla bo nie mialem nowego kola. I faktycnie wystepuja male szarpniecia czy to przy ruszaniu czy przy zmianie biegow ale moj mechanik usprawiedliwia to luzami na polosiach tylnego napedu(a luzy to mam bo sam krecilem oska). Takze moze tez u was to jest wina polosiek, a nie tak jak wczesniej powiedzialem niegladkiej powieszchni kola. Ale to drugie wykluczam i prosze o wypowiedz fachowca w tej dziedzinie. Ale tylko fachowca ... :D

Pozdrawiam

Bald Mein Wagen ;)