Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem niedawno BMW 730 E38 94r :dance: i mam pytanie odnośnie telefonu który działa ale nie wiem :

1-Jak ustawić głośność gdy telefon się włącza jest strasznie głośny dzwięk ? (i jak wybieram jakiś numer to też jest głośno)

2-Jak ustawić aby sam nie odbierał po 3 sygnałach ?

3-jak przełączyć na głośnomówiący zestaw ?

4-czy można rozmawiać przez ten telefon podczas jazdy (mam na myśli mieć słuchawkę przy uchu a nie na głośniku)?

Mam instrukcję po polsku ale tam nie jest to opisane szukałem na forum i też nic nie znalazłem dlatego proszę was o pomoc :wink:

tak wygląda mój telefon (na kablu):

http://img525.imageshack.us/my.php?image=imgp2805sm1.jpg

Jedyna słuszna marka samochodów to BMW :-)
Opublikowano

Czy nikt mi nie pomoże ? :cry:

Na prawdę nikt nie wie jak się obsługuje ten telefon ? :(

HELP !!! :modlitwa: HELP !!!

Opublikowano

No hej.

Wiec tak glosnosc na twoim telefonie ustawia sie na sluchawce po prawej stronie z boku masz takie " +/- " i tam ustawiasz sobie glosniej ciszej.

Jesli ktos do Ciebie dzwoni i chcesz rozmawiac na glosnomowiacym to odbierasz w kierze i rozmawiasz a jak chcesz przez sluchawke to podnosisz sluchawke i rozmawiasz :)

Co do automatycznego odbierania po 3 sygnalach to nie wiem ;/ moze w funkcjach na bordmonitorze poszukaj hmm ;/

Co do tego czy mozna rozmawiac przez sluchawke podczas jazdy to mam watpliwosci po to wlasnie jest zestaw glosnomowiacy... Pozdro :hand:

Opublikowano

Wielkie dzięki za podpowiedz :cool2: ale :

Wiec tak glosnosc na twoim telefonie ustawia sie na sluchawce po prawej stronie z boku masz takie " +/- " i tam ustawiasz sobie glosniej ciszej.

tak to wiem mi chodziło o głośność dzwięku jak się uruchamia tel to strasznie piszczy i jak wybieram jakiś numer na słuchawce to też głośno piszczy w głośnikach i jak to ustawić ?

Co do automatycznego odbierania po 3 sygnalach to nie wiem ;/ moze w funkcjach na bordmonitorze poszukaj hmm ;/

no właśnie wszystko jest po niemiecku i nie bardzo kumam ale próbowałem coś tam ustawiać i lipa :mad2:

dzięki i Pozdro :hand:

Opublikowano
tak to wiem mi chodziło o głośność dzwięku jak się uruchamia tel to strasznie piszczy i jak wybieram jakiś numer na słuchawce to też głośno piszczy w głośnikach i jak to ustawić ?

Spróbuj tak : zadzwoń z innej komóry do tego w aucie i jak będzie dzwonił ustaw głosność dzwonka przyciskami w kierze tymi od głośności radia mam nadzieję że pomoże :doh: u mnie działa tylko nie wiem dlaczego masz ciągle niemieckie menu :?: skoro masz polską kartę ja swoją zapodałem do centralki w bagażniku ( pod słuchawką nie chciało działać) i automatycznie wszkoczyło po polsku :?:

Opublikowano

Super WIELKIE DZIĘKI :modlitwa: działa tak jak napisałeś Kempesso

Ja też mam kartę w bagażniku bo przy telefonie działa tylko simplus a z tyłu to tak-tak heyah i simplus innych nie sprawdzałem :dance: no z tym językiem to niestety mam niemiecki :( ale uczę sie powoli języka bo i tak wszędzie jest niemiecki (na zegarach i komp mam tylko taki nie mogę zmienić) przecież to BMW więc się nie gniewam :mrgreen:

No to tylko mi zostało ustawienie tego aby sam nie odbierał po 3 sygnale :?:

jeszcze raz dzięki wam za pomoc Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
moze to glupie ale gdzie w bagazniku wsadza sie ta karte sim????? mam identyczny telefon i niewiedzialem ze gdzies w bagazniku jest miejsce na sima
www.auto-optima.pl
Opublikowano
No to tylko mi zostało ustawienie tego aby sam nie odbierał po 3 sygnale

Naciskaj menu tyle razy żeby było " Zubehor setup" zatwierdz ok następnie znajdż "Automatishe ruafannahme" zatwierdż ok następnie wybierz "aus"

i Gotowe !

Powodzenia

Opublikowano

No tak ale jak naciskam menu na słuchawce to się nic nie dzieje :mad2: próbowałem trzymać długo i też nic w ogóle nie ma reakcji tylko piszczy ale już ciszej bo sobie ściszyłem :mrgreen:

i co teraz (mam uszkodzony telefon?) :?:

Opublikowano
no z tym językiem to niestety mam niemiecki

jak do tego doszłeś skoro nic nie wyświetla :?:

Srawdż kabel od słuchawki może wtyczka jest żle wsadzona :?:

Opublikowano
Nic więcej nie zdziałamy bo wszystkie główne funkcje obsługuje słuchawka z MID-a można jedynie wybrać numer i sprawdzić poziom sygnału. Pożycz od kogoś słuchawkę i podłącz będziesz wiedział czy to ona jest zepsuta czy coś więcej
Opublikowano

Ok dzięki za pomoc :cool2:

Zrobię tak jak piszesz może jak podłącze inną słuchawkę i ustawie a potem swoją podłącze to zapamięta ustawienia :mrgreen:

Apel do wszystkich (z trójmiasta ) posiadaczy takiego telefonu jak mój proszę o pomoc potrzebna słuchawka na chwilę :modlitwa:

taki telefon :

http://img525.imageshack.us/my.php?image=imgp2805sm1.jpg

Opublikowano
cześc ! mam taką bemke z takim tel., chcesz to zadzwoń .( sie umówimy) jestem z gdyni...pozdr. ( 506 559 500) :phone:
Opublikowano

WIELKIE DZIĘKI :modlitwa: dla mojego zbawcy wampohl24 który pomógł mi rozwiązać mój problem z telefonem :mrgreen:

Oczywiście dziękuję wszystkim którzy też pomagali jak mogli :handshake:

Problem z moją słuchawką okazał sie banalny a mianowicie żeby wejść w menu trzeba nacisnąć najpierw przycisk mute a następnie menu (samo wciśnięcie menu nie włącza się !!!) i tak wszystko działa jak należy :cool2:

Zmieniłem sobie język na angielski (PL nie ma) i już telefon sam nie odbiera po 3 sygnale :dance:

Jeszcze raz dziękuję i Pozdrawiam :D

Ps. Browar już kupiony na następne spotkanie :lol:

Opublikowano
OK, Czekam na wizyte, fajnie że tel. chula.... pamiętaj o posmarowaniu auta, ( gratis) pozdrawiam, wampohl24
Opublikowano
a ja mam inne problemy, numer moge wybrac z kompotera, sprawdzic zasieg i przegladac wpisy w ksiazce, tyle ze sluchawka jest martwa, wpisuje nr ale niemoge wejsc w menu i inne funkcje,
www.auto-optima.pl
Opublikowano
w jaki sposob dodaje sie wpisy do ksiazki w telefonie, niemoge/niewiem jak zapisac numer, moze ktos podpowie lub ma jakas instrukcje obslugi, ps da sie odczytywac sms'y?
www.auto-optima.pl
Opublikowano

Aby wejść w menu telefonu na słuchawce trzeba najpierw wcisnąć przycisk mute a następnie szybko menu i dopiero wtedy wchodzisz do menu (już to wiem od kolegi wampohl24 :mrgreen: )

A jak zrobić wpisy do książki to nie wiem ale ja zrobiłem tak : wyłamałem tą małą karte sim wsadziłem do telefonu komórkowego (nokia 6280) i zapisałem numery na karcie skleiłem małą kartę do dużej i z powrotem do buni i jest ok :cool2:

Opublikowano
tak to i ja zrobilem, ale musi byc mozliwosc zapisywania, raz niechcacy wciskalem co popadnie na sluchawce i nagle wyswietlilo mi czyste pole do pisania smsa lub zapisania numeru, poprostu moglem pisac przyciskami, 3 piwa pozniej + 200 przeklenstw nieudalo mi sie wejsc ponownie,
www.auto-optima.pl