Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy jak zmienie silnik z 1,7tds na 2,5 tds to czy musze zmieniac rowniez skrzynie, wal, dyfer i inne rzeczy?? podobno te silniki sa identyczne tylko ze moj jest obciety o dwa cylindry. Wlasnie mi padl silnik i zastanawiam sie czy robic to co jest czy kupic inny silnik ale juz 2,5tds. czekam na pomoc w tym temacie!! z gory dziekuje!!!
Opublikowano

najlepiej sprzedaj to co zostało i kup 325 tds - jak ci padł silnik- swap to skórka nie warta wyprawki w tym przypadku

Silnik faktyczne jest obcięty o 2 cylindry - jest krótszy po prostu,ale przez to cały układ pod maską sie zmienia, nawet ako masz z tyłu w 2.5 l, inna jest skrzynia, inny dyfer

Opublikowano

dowiedzialem sie ze jednak powinno pasowac wszystko tylko kompa trzeba zmienic. Skrzynia pasuje tylko sa inne przelozenia i bedzie sie lepiej zbierac ale V-max bedzie slabsze tyle ze w porownaniu do 318 to i tak bedzie rakieta skrzyzowana z samolotem :)

Co Wy na to??

Opublikowano
czy ja wiem czy nie warta świeczki - ostatnio kolega robił swapa z 1.8 na 2.5 - silnik z osprzetem kosztowal go 2700 zl (98`)a ze zna sie na rzeczy to robiocizna nic go nie kosztowala - mial tylko problemy z immobilaiserem i to wszystko - reszta ladnie przeszla - teraz smiga jak samolot-nic mu sie nie dizeje, pieknie chodzi, 1000X lepiej niz mial wczesniej.
Opublikowano
czy ja wiem czy nie warta świeczki - ostatnio kolega robił swapa z 1.8 na 2.5 - silnik z osprzetem kosztowal go 2700 zl (98`)a ze zna sie na rzeczy to robiocizna nic go nie kosztowala - mial tylko problemy z immobilaiserem i to wszystko - reszta ladnie przeszla - teraz smiga jak samolot-nic mu sie nie dizeje, pieknie chodzi, 1000X lepiej niz mial wczesniej.

ale chyba 2,5 benzyna twoj kolega wkladal nie diesla , silnik benzynowy 2.5 mozna kupic juz za ok 1,5 do 2 tys zl a sinik diesla M51 wacha sie w cenie 3,5 - 4 tys (sam silnik bez osprzetu),