Skocz do zawartości

[E36] wolne obroty, problem z wejsciem na wyzsze obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wymienione świece NGK, przewody w/n, kopułka, rozdzielacz, a on dalej ma wielkie problemy z wejściem na wyzsze obroty na benzynie!! za to na gazie wszystko jest OK! stało się to tak nagle jak ruszyłem świece a teraz już nic mu nie pomaga niby wszystko gra!

czy ktoś jest w stanie podać konkretną przyczynę?

Opublikowano
Sprawdź układ paliwowy. Od pomoki po wtryski. Te ostatnie mogły się zapiec. Niestety są to uroki gazu. Może przegonienie go na benzynie pomoże. I nie mam tu na mysli przejechanie 5 czy 10 km, ale więcej.
Opublikowano

gaz mam od miesiąca wiec raczej się nie zapiekły wtryski

cały problem polega na tym że ten problem występuje tylko po uruchomieniu silnika wolne obroty jakby wporządku bo troszkę pływają ale są ale gdy dodaję gazu aby ruszyć to tak jakby się dusił czy nie miał iskry szarpie silnikiem ale za chwilę jest już OK i mogę jeżdzić cały dzień aż go nie wyłączę bo po tym znów ten sam problem

męczy mnie to okropnie gdyż gaz przełącza się automatycznie po osiągnięciu 1500 obrotów a nie mogę go rozkręcić do tylu

badanie na komputerze nic nie wykazało!!!

Opublikowano

tam nie ma regulacji luzów zaworów bo to hydraulika a dzieje się to po każdym uruchomieniu czy zimny czy gorący ale pali od ręki tylko nie można przez chwilę dać gazu!

emulator wtryskiwaczy owszem jest ale czy napewno to jego wina przecież na benzynie jest wyłączony a po to on jest by komputer nie łapał błędów, pozatym na gazie jest wsystko ok więc powinien być sprawny?

Opublikowano
przecież napisałem że pali od ręki jest tylko problem z wejściem na obroty zaraz po odpaleniu. ale jak już ruszy to wszystko jest OK
Opublikowano

Witam,

emulator sondy jest po to,aby na benzynce nie łapał błędów,a nie po to, aby gaz dobrze chodził.Zrób reset kompa,pojeździj trochę na benzynie i zobacz jak się zachowuje.

Olek

Opublikowano

resetowałem go kilka razy i nic to nie dało

po podłączeniu do kompa też nic nie wykazało, to pewnie jakaś głupota ala jakże wkurzająca.