Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od pewnego czasu zauwazylem w swojej BMCE ze nie ma mocy ze turbo sie nie zalacza, dalej widze ze zaczal strasznie kopcic jak mocno dodam gazu to jest niezla zadyma za mna no i jeszcze jedno jak dodaje gazu to slychac takie syczenie strasznie glosno. Prosze pomozcie jesli ktos ma jakies rady, bylem u mechanika i powiedzial mi ze jest jakies rozczelnienie ze moze byc turbina ze moze byc intercoler jutro jade do niego ma wyciagnac turbine i zobaczymy, aha jeszcze oleju mi z silnika ubywa.
Opublikowano
Tak jak piszesz albo łapie lewe powietrze albo turbo podupadło na zdrowiu.

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
Widze ze malo rad, ale napisze co bylo. Najprawdopodobniej turbina i jest wlasnie regenerowana no i poszedl waz ktory wychodzi z turbiny, dlatego bylo takie syczenie jutro mam odebrac samochod zobaczymy jak bedzie, ale mialem przeboje z jednym mechanikiem we Wroclawiu na ul. Sienkiewiczz firma Jaro&slaw koles chcial mi zregenerowac turbine za 1900 zl + wymiana 350 a znalazlem mechanika na Krzywoustego co zrobi to za 1000 zl pozdrawiam
Opublikowano
mialem w e34 524td te same objawy ale bez syczenia i w firmie tuningowej powiedzieli ze "turbo". Brat pojechal do Lublina (jest tam firma specjalizujaca sie w turbo) i okazalo sie, ze zawor upustowy podupadl i chodzil w dwoch pozycjach/zawieszal sie (pompowal 1,5 bara zamiast 1,0)koszt wyszedl o ile pamietam 350 z VAT.