Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie dotyczące mojego 325TD.

Co może być przyczyną spadku mocy ? Ja betce daje w rure, a ona rozpedza sie jak zwykły dizel....dodam, że turbinka ładnie syczy, wszystkie filtry i olej wymienione.

Tak spadła w niej moc, że ciężko jej się rozpędzić do 150km/h.

Wiem, że mam do wymiany wtryski, ale to chyba nie powinno powodować takiego spadku mocy ?

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
Miałem to samo w swojej 325 td. Bumka robiła się co raz słabsza a przy 150 km/h w ogóle przestawała ciągnąć. U mnie okazało się, że pęknięty był wąż od turbiny i po wymianie śmiga jak powinna :)
Opublikowano
Właśnie sprawdź ten wąż od turbiny...bo ja kiedyś miałem diesla na turbince i w ogóle nie jeździł :mad2: Okazało się,że "niby" mechanik nie podłączył tego węża i owszem słyszałem fajny szum turbiny,ale mocy nie miał :duh:
Freude am fahren...
Opublikowano
mialem podobme objawy auto rozpedzalo sie z wielkim -trudem do max 150km/h okazalo sie ze spadlł przewodzik cisnieniowy poprowadzony od kolektora dolotowego(od spodu) do jakiegos czujnika (czarna plastikowa kostka) znajdujacego sie przy filtrze paliwa
Opublikowano

Dzięki za info.

Ja z kolei dowiedziałem się, że trzeba sprawdzić nastawnik w pompie.

Jak znajde przycze to napisze :)

Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Siemanko

miałem taki sam problem przyczyną był mały przewodzik podcisnieniowy który spadł z kolektora pozdr

Obecnie E36 325 touring

Kiedyś E36 325 coupe

E39 535