Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy wyłączam silnik to odczuwalne jest takie "szarpnięcie" delikatne zakołysanie auta. czy to wina niesprawnych poduszek silnika?
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
:shock: jakie koło 2 ??
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
Czy wymiana poduszek jest czymś TRUDNYM?? można wykonać tą naprawę we własnym zakresie?? :roll:
Opublikowano
Ja też obstawiam "2" - dwumasowe koło zamachowe. Częsta przypadłość diesli. Regeneracja ok. 1000zł
Opublikowano

poduchy latwo sprawdzic jak sa do d...to sa zapadniete .

wymiana nie jest trudna spokojnie da sie rade samemu.

ale jak kolo dwumasowe to juz lipa....chociaz poduszki do e39 tez nie naleza do tanich ...wiec najlepiej sie upewnic a nie strzelac w ciemno.

pozdrowionka dla fanow BMW

Opublikowano
Czym grozi nienaprawienie koła 2 ?? :?
Opublikowano
Jeszcze jedno ile poduch jest przy tym silniku (530d) :roll:
Opublikowano

W 530d są dwie poduszki pod silnikiem . Cena to 300zł za sztukę . Jakis czas temu wymieniałem Objawy zużytych poduszek to drżący drążek zmiany biegów i tłuczenie w czasie przejeżdzania prze poprzeczne nierówności. Niesprawne poduszki są powodem nieprawidłowej pracy turbiny bo zaopatrują system sterowania turbiną w podciśnienie.

Wymiana dość niewygodna , trzeba opuścić całe sanki przednie i unieść silnik. Ja zapłaciłem za wymianę 60 zł

Opublikowano
Dzięki za pomoc :D
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
właśnie dziś wymieniłem obie poduchy i wszelkie powyższe objawy ustąpiły :dance:
Opublikowano
W 530d są dwie poduszki pod silnikiem .............

......... Niesprawne poduszki są powodem nieprawidłowej pracy turbiny bo zaopatrują system sterowania turbiną w podciśnienie.

Wymiana dość niewygodna , trzeba opuścić całe sanki przednie i unieść silnik. Ja zapłaciłem za wymianę 60 zł

ciekawa teoria