Skocz do zawartości

[E39 + gaz] karta SIM, radio, zmiana języka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co tu duzo mowic....nareszcie rozumiem dlaczego sie jaracie tak tymi autkami...jestem pod wrazeniem..a na wejsciu mam 3 pytanka....

1. Jak wsadzic ta cholerna karte SIM do telefonu?? jest tam jakas tekturka z ERY ale nie pasuje tam moja karta (IDEA) ..czy ta tekturke trzeba wymienic?? nie smiac sie kurde :P

2. Radyjko jest fajne ale ma jeden feler...po ponownym wlaczeniu zaplonu...kasuje mi ustawienia balance i fadder (czy jakos tak) musze za kazdym razem ustawiac na nowo :( pewnie tak nie powinno byc

3. jak zmienic ten szwabski jezyk w komunikatach na jakis przystepny?? (angielski np.)

z gory dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano

1. Musisz mieć najprawdopodobniej "dużą" kartę - bardzo nie dawno było coś już na ten temat (chyba nawet wczoraj) ... Napisz coś więcej. Ja np. mam wsadzoną kartę z Ideii (dużą)i bez problemu działa.

2. Hmm, dziwne ...

3. W E39 i E38 z tego co mi wiadomo nie da się zmienić w prosty sposób języka komunikatów (podobno trzeba wymienić moduł - komputer - tak twierdzi m.in. ASO) - chyba, że ktoś coś wie na ten temat !

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
W E39 i E38 z tego co mi wiadomo nie da się zmienić w prosty sposób języka komunikatów (podobno trzeba wymienić moduł - komputer - tak twierdzi m.in. ASO) - chyba, że ktoś coś wie na ten temat !

W niektórych się da w niektórych nie. U mnie (USA wersja) nie dało sie nic zrobić - tylko mile i angielski. Ale w serwisie w Krakowie zmieniono mi cały soft głównego komputera na europejski i mam po niemiecku ( najbardziej wg mnie pasuje do BMW)

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano

No własnie mi chodziło, ze nie jest tak prosto jak np. w E32, gdzie możesz to zrobić w garażu za 0 zł. W E38/39 trzeba zmieniać soft (lub komputer).

A propo ile Cię to wyniosło i gdzie to robiłeś (w ASO ?). Mnie by pasowało przejść na angielski - bardziej rozumiem w tym języku, choć fakt - troszkę mniej pasuje do BMW. WIdziałem takie BMW z angielskimi komunikatami - jakoś mi to troszkę nie pasowało ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

1.ASO Misiak w Krakowie, przy okazji większej kontroli elektroniki.

2.Można przejść częściowo na angielski ale mogą wskoczyć mile albo Farenhajty :wink: .

Opublikowano
Już było o tym baaardzo dużo , kartę musisz mieć dużą mozesz pójść do Idei i kupic za pare złotych. Język nie bardzo mozna zmienić jest pewien system ale musisz sobie poszukać na forum ( można zmienić na englis france spanish) A co do radia to nie wiem u mnie jest "tone " schowane za klapką drewnianą i po przyciśnieciu wszystko se ustawiam. :wink:
Opublikowano

Hmm, na forum jeszcze nigdy nie znalazłem do E38/39 - do E32/34 owszem, ale to nie działa (bo nie może - inny komputer, przyciski itp.) Na wszelakich stronach szukałem , ale nie znalazłem. Jak wiesz to powiedz jak się to robi. Wiem jak sobie wywołać "LAND" na komputerze, ale jak to zmienić to już nie wiem. Coś kojarzę, że niemiecki występuje chyba samodzielnie, jak ma się właśnie np. francuski to no problem ...

Grzesiek740 - ile kosztowała ta przyjemność ? (ja nie potrzebuję robić kontroli elektroniki ...), chyba, że była "w cenie" ;-)

Stronka

Opublikowano
3. jak zmienic ten szwabski jezyk w komunikatach na jakis przystepny?? (angielski np.)]

Jezyk niemiecki to baaaardzo przystepny jezyk.BMW niemiecki to i komunikaty po szwabsku :D :D :twisted: :twisted:

pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
W E39 i E38 z tego co mi wiadomo nie da się zmienić w prosty sposób języka komunikatów (podobno trzeba wymienić moduł - komputer - tak twierdzi m.in. ASO) - chyba, że ktoś coś wie na ten temat !

W niektórych się da w niektórych nie. U mnie (USA wersja) nie dało sie nic zrobić - tylko mile i angielski. Ale w serwisie w Krakowie zmieniono mi cały soft głównego komputera na europejski i mam po niemiecku ( najbardziej wg mnie pasuje do BMW)

Panowie jak chcecie w prosty sposob sobie zmieniac jezyki (3 do wyboru) to trzeba sobie kupic autko z nawigacja-wystarczy 3 razy nacisnac przycisk i juz a nie dogrywac jakies softy :)

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
jak ma się właśnie np. francuski to no problem ...

Grzesiek740 - ile kosztowała ta przyjemność ? (ja nie potrzebuję robić kontroli elektroniki ...), chyba, że była "w cenie" ;-)

Zmiana była w cenie.

Jak się ma mile to jest biiiiig problem, tylko wymiana softu pomaga.

Opublikowano
Z radiem mam podobny problem ale ustawilem poprostu tak ze balance mam na srodku a fader mam jedna kreska na przednie glosniki i po ponownym wlaczeniu nie zmienia ustawien . Musisz poprobowac kombinacje az trafisz :lol: , z tego co kiedys mi powiedzieli przy okazji kasowania bledow to moze byc jakis modul czy cos takiego i to troche droga impreza.